GOUDasfalt genomineerd

Door Marianka Peters

Gouda - GOUDasfalt is één van de 18 vrijwilligersorganisaties, die is genomineerd voor de Meer dan Handen Vrijwilligersprijs. Op vrijdag 2 februari worden de prijzen uitgereikt door staatssecretaris Blokhuis van VWS.

De 18 genomineerden zijn gekozen uit ruim 230 inschrijvingen. Ook het publiek kan een winnaar kiezen. Zij kunnen nog tot en met 30 januari stemmen op hun favoriete project en vrijwilliger via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs. De genomineerden in de categorie Landelijk zijn: ANWB Automaatje, Humanitas Tandem, Prokkelweek, Resto vanHarte, Stichting Stop Pesten Nu en Vier het Leven.

In de categorie Lokaal zijn genomineerd: GOUDasfalt (Gouda), DE-Toltuin (Roosendaal), Stichting Streetball Oude IJsselstreek (Oude IJsselstreek), High Five Foundation (Dordrecht), Doedertoe (Groningen) en ZON Lomm (Venlo).

Voor de VriendenLoterij Passieprijs komen in aanmerking: Wil Gloudemans-Verschoor van Sensoor in Amersfoort, Niel Schotsman van Wijkpanel Heechterp-Schieringen in Leeuwarden, Ammy van de Weide-van Wezel van Nieuw Rijsenburgh en Goed voor Goed uit Goeree-Overflakkee, Rens Ruijter van Vindplaats Zenit uit Almere, Abdellah Aknin van de Weekendschool in Tilburg en Albert Hendriksen van de Lokale omroep Almelo uit Almelo.

De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury en een door het publiek. Gemeenten speelden dit jaar een grote rol bij de categorie lokaal. Zij konden drie projecten en een vrijwilliger uit hun gemeente voordragen. 66 gemeenten hebben projecten aangemeld.

Het thema dit jaar is 'Vrijwilligers maken het verschil'. De vakjury beoordeelt de projecten en initiatieven daarom vooral op hoe zij met hun vrijwilligers het verschil maken voor de samenleving of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie. Er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox