Burgemeester Pieter Verhoeve ontving vanmiddag het eerste programmaboekje van Paul Buis, voorzitter van stichting Gouda bij Kaarslicht.
Burgemeester Pieter Verhoeve ontving vanmiddag het eerste programmaboekje van Paul Buis, voorzitter van stichting Gouda bij Kaarslicht. Foto: Hester Hage
Met lezersactie

Eerste exemplaar Programmaboek Gouda bij Kaarslicht 2022 overhandigd: “Eindelijk kunnen we het weer normaal vieren”

Algemeen 1.088 keer gelezen

GOUDA •  Paul Buis, voorzitter van de Stichting Gouda bij Kaarslicht, heeft vanmiddag het eerste exemplaar van het programmaboekje overhandigt aan Burgemeester Pieter Verhoeve. Een volledig programma - zonder coronamaatregelen - en daar is de organisatie blij mee: “Eindelijk kunnen we dit jaar weer normaal Gouda bij Kaarslicht vieren.” 

Dit jaar staat er een uitgebreid programma op de planning. Vanaf 14.00 start in alle 24 locaties het programma, waaronder het openingsconcert in de Goudse Schouwburg. Het openingsconcert wordt verzorgd door het Kongbergs Byorkester o.l.v Kjersti Søli en Tomas Carstensen, samen met Stads Harmonie “de Pionier” o.l.v. Dick Verhoef. “Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven deze voorstelling te bekijken, is het gratis te bezoeken om 14.00 én om 16.15 uur,” laat de organisatie weten. 

Straat vol muziek en theater
Dit jaar heeft de organisatie nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd. Eén daarvan is Podium Peperstraat. Deze historische straat is de hele dag het decor van muziek en theater. “Het is een intrigerende straat, met allerlei bruggetjes en voormalig pakhuizen, die nu garages zijn. We vonden het mooi om zo’n plek in ons programma op te nemen,” vertelt Niek van der Sprong, lid van de programmacommissie Gouda bij Kaarslicht.

Al wandelend kan het publiek de verschillende voorstellingen en optredens bekijken die op de bruggetjes en in de pakhuizen te zien zijn. “Het Jeugdtheaterhuis speelt ‘Wintervertelling’, een eigentijds kerstverhaal. Het bestaat uit 5 scènes die op verschillende bruggetjes worden gespeeld. Als bezoeker loop je langs die bruggetjes, aan het einde heb je de hele voorstelling gezien.” Verder maken onder andere een lopende theater act, een voorstelling van Madame Scrooge en een Glühweincafé voor de liefhebber, onderdeel uit van het programma.

Voor Podium Peperstraat hebben 30 bewoners van de Peperstraat en de achterliggende Westhaven hun medewerking verleend. “We begonnen heel banaal met een briefje door de bus,” legt van der Sprong uit. “Uiteindelijk hebben 30 bewoners enthousiast gereageerd. Met een aantal bewoners een kerngroepje gevormd. Zij zijn verder aan de slag gegaan met het idee. De bewoners openen hun huizen en bruggen voor de acts, maar ook voor de voorbereiding en het omkleden van de artiesten bijvoorbeeld.” Het geheel wordt afgemaakt met een decor, gemaakt door mensen van het ASVZ, een centrum voor dagbesteding voor mensen met een beperking. 

Lezersactie
Voor lezers van het Kontakt - de Goudse post zijn er stoelen beschikbaar gesteld voor het openingsconcert in de Goudse Schouwburg, in combinatie met een kop/koffie of thee. Wilt u kans maken op een gereserveerde stoel + een kopje koffie of thee? Stuur dan een mail naar redactie.goudsepost.nl

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier. Het programmaboekje is af te halen op verschillende plekken in de binnenstad, onder andere bij het Huis van de Stad en VVV in de Waag.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antoniuscollege ontvangt de Erasmus+ accreditatie Algemeen 27 jan, 14:43
Afbeelding
Goudse Filmclub Toverlint maakt film 'Waar zijn de stadsrechten?' Algemeen 26 jan, 16:29
Afbeelding
Gouda Vitaal stapt naar rechter om mediation Turfmarktkerk Algemeen 26 jan, 15:28