Afbeelding
Foto: Aangeleverd
Advertorial

Logistiek dienstverlener Mainfreight opent binnenkort haar deuren in Waddinxveen

Algemeen 1.273 keer gelezen

GOUDA/WADDINXVEEN • Logistiek dienstverlener Mainfreight opent binnenkort haar deuren in Waddinxveen: ‘’We zijn een sterk team en altijd op zoek naar nieuwe Team members’’

Mainfreight opent binnenkort haar deuren in Waddinxveen. In Nederland heeft het bedrijf vestigingen in Tilburg, Zaltbommel, Schiphol, Rotterdam, ’s-Heerenberg en in 2023 ook hier in de buurt. Met het openen van een nieuwe vestiging, kan lokaal talent niet ontbreken. Mainfreight zoekt enthousiaste chauffeurs/chauffeuses en crossdock medewerkers.


Scan de QR code voor meer informatie - Foto: Aangeleverd

Rond een uur of vijf rijdt een enorme truck met oplegger het terrein van Mainfreight op. Behoedzaam maar behendig rijdt het gevaarte achteruit tot aan het laadstation. Uit de cabine stapt een jonge vrouw: Pauline Brevé, 34 jaar en pas acht maanden vrachtwagenchauffeuse.

“Dat ziet er best stoer uit, vind je niet?’’’, beantwoordt ze lachend de vraag of het niet heel lastig is om met zo’n vrachtwagen te manoeuvreren. “Het is goed te leren hoor. De begeleiding hier is uitstekend.”

Ze zou niets anders meer willen. Eerder werkte ze als assistent-bedrijfsleider in de retail. Een baan met verantwoordelijkheid, dat wel. Maar Pauline wilde weleens wat anders. ‘’Waarom word je geen vrachtwagenchauffeur, net als ik?” stelde haar vriend voor die al jaren met veel plezier bij Mainfreight werkt. Haar reactie was veelzeggend. “Ik? Dat kan ik toch
helemaal niet?’’, maar stiekem leek het haar wel wat. Pauline: “Ik was al vaker met hem mee geweest en vond het best stoer om met zo’n oplegger rond te rijden. Bovendien is het een baan met verantwoordelijkheid én veel klantcontact, wat ik ook ontzettend leuk vind.”


Bijschrift - 

Foto: Aangeleverd

Volledig verzorgde opleiding
Vorig jaar trok Pauline de stoute schoenen aan en meldde zich aan voor een instapdag bij Mainfreight. Zo’n dag bestaat uit een stukje zelf rijden en een toets,
bedoeld om te checken of het beroep van vrachtwagenchauffeur echt wel iets voor jou is. Na het behalen van haar vracht-wagenrijbewijs mocht ze direct op een motorwagen gaan rijden en toen ze eenmaal haar ‘groot’ rijbewijs op zak had, stapte ze op de truck met oplegger. “Het was in het begin natuurlijk wel spannend maar mijn collega’s van Mainfreight hebben me uitstekend begeleid. Mijn rijbewijs en de opleiding hebben ze allemaal betaald, hè. Ik krijg een uitstekende reiskostenvergoeding én ik kan vier dagen werken, dat is ook tof.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid
“Wat ik zo leuk vind aan dit werk? De vrijheid en de verantwoordelijkheid
natuurlijk. Je vervoert spullen van anderen, dus voorzichtigheid is geboden. Laden en lossen doe ik ook zelf, dan weet ik precies wat ik bij me heb. Oké, dagen met regen zijn wat minder, maar verder heb ik van niemand last. Ik zet mijn eigen muziekje op en zie allerlei mooie plekjes in Nederland, en natuurlijk ben ik super trots als ik die oplegger feilloos achteruit bij de klant voor de deur parkeer. Dat gebeurt toch wel zo’n twaalf tot vijftien keer op een dag.”


Bijschrift - 

Foto: Aangeleverd

Hele toffe werksfeer
Ook over de werksfeer bij Mainfreight is Pauline erg te spreken: “Het is een gezellig bedrijf met hele leuke collega’s. Het is hier niet zo groot als bij enkele andere transportbedrijven, waardoor je geen nummer bent. Alle collega’s hier kennen mijn naam, zelfs bij andere vestigingen. Gezelligheid moet je natuurlijk zelf maken, maar leuke collega’s, dat helpt enorm. Of ik binnenkort iets anders zou willen? Dacht het niet!”

Over Mainfreight

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener die geïntegreerde

warehousing, transport- en distributieoplossingen biedt voor haar klanten.
Het bedrijf opereert in zesentwintig landen, met meer dan driehonderd vestigingen en ruim tienduizend teamleden.

www.mainfreight.nl

Direct solliciteren?
Scan de QR-code of ga naar 


Scan de QR code voor meer informatie - Foto: Aangeleverd

www.werkenbijmainfreight.nl

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Afbeelding
Afbeelding
Scan de QR code voor meer informatie
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie