Schrijver Paul Dieudonné
Schrijver Paul Dieudonné Foto: Aangeleverd

Sleutelrol voor Gouda in detectiveroman van “Rotterdamse Baantjer”

Algemeen 576 keer gelezen

GOUDA • De zevende detectiveroman is verschenen van Paul Dieudonné, ook wel bekend als de “Rotterdamse Baantjer”. Voor het boek: ‘Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’ is een rol weggelegd voor Gouda, waar in het verleden onoirbare zaken plaatsvonden. Vanwege deze sleutelrol koos de uitgever voor een coverfoto die in de Kaasstad werd gemaakt. Deze spannende detective ligt nu bij Boekhandel Verkaaik, The Read Shop Kamerbeek en de Bruna in Gouda.

Vermakelijk maar spannend
“Het schrijven van dit verhaal ging haast vanzelf,” vertelt Paul Dieudonné. “Als trouwe Baantjer-fan heb ik altijd gehouden van de luchtige sfeer van die boekjes. Voor dit zevende deel gebruik ik daarom een ludiek idee dat ik al jaren in mijn hoofd had. Helaas kan ik dat idee hier niet delen, anders geef ik te veel weg. Laat ik ermee volstaan te zeggen dat ik het als kind leerde en dat het me altijd is bijgebleven. Het idee past dan ook helemaal in de Baantjer-sfeer die ik wilde scheppen. Ik geloof dat ‘Een dodelijk pact’ daardoor het meest vermakelijke deel in de serie is geworden. Maar de ontknoping is spannender dan ooit. Het leven van mijn hoofdpersoon, rechercheur De Klerck, breng ik in gevaar. Het is zó leuk om zoiets te schrijven!”

Dieudonné schrijft zijn detectives over rechercheur De Klerck vanuit de gedachte: ‘Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven, een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt.’ Van de serie verschenen tot nu toe zeven delen. Momenteel werkt Dieudonné aan het achtste deel, ‘Rechercheur De Klerck en een fataal compromis’.  

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de Goudse winkels Boekhandel Verkaaik, The Read Shop Kamerbeek of de Bruna, of klik hier.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie