• Jessica van der Helm met haar eerste boek.
• Jessica van der Helm met haar eerste boek. Foto: Hester Hage

Jessica schreef haar eerste boek: ‘Ik vond troost in mijn verhalen’

Algemeen 1.116 keer gelezen

GOUDA • Jessica maakte een lastige periode door toen zij op school zat. Doordat ze gepest werd, kon ze zich eenzaam en verdrietig voelen. Nu zit ze als volwassene met haar eerste boek in haar handen. “Ik vond troost in mijn eigen verhalen, ik schreef mappen vol,” zegt ze hierover.

‘Liefde op de manage’, heet haar eerste boek. Het romantische verhaal beschrijft het leven van Jasmine, die stage loopt op een manege. Haar leven verloopt niet vlekkeloos; ze wordt verliefd, raakt zwanger, haar relatie gaat weer uit. Dat zijn nog maar enkele gebeurtenissen uit het boek. Meer wil Jessica er uiteraard niet over kwijt: “Dan moet je het boek lezen.”

Verdriet en zorgen kwijt
Het idee voor dit boek ontstond jaren geleden. Jessica studeerde dierverzorging en ook daar begonnen de pesterijen. Zoals ze ook op de basisschool deed, pakte Jessica haar pen weer op en begon te schrijven. “Door het schrijven kon ik mijn verdriet en zorgen kwijt,” legt ze uit. “Ik heb hier 2 mappen liggen vol met verhalen.”

Inmiddels is Jessica moeder van een vierjarige dochter die sinds kort naar school gaat. Dat brengt oude emoties en herinneringen naar boven. “Mijn schooljaren komen terug. Ik hoop voor mijn dochter dat ze niet meemaakt wat ik heb meegemaakt, ik denk vaak aan hoe het is voor haar.”

Kinderdroom
Het boek is geschreven voor haar dochter, met een speciale gedachte: “Als je een droom hebt, moet je die vasthouden. Later als je groot bent, kun je die uitvoeren. Ook als je denkt dat het niet gaat lukken,” legt ze uit. “Vroeger schreef ik verhalen, maar ik dacht niet dat ik ooit een boek kon schrijven. Maar kijk: nu heb ik het boek in mijn handen. Ik wil mijn dochter meegeven dat je kinderdroom uit kan komen en later alles beter kan worden.” Ook is het een boodschap naar anderen toe: “Ik wil mensen bewust maken: pesten is niet leuk. Niemand moet zulke dingen meemaken.”

Ze werd volop aan haar tweede boek, een spin off van de eerste. “De hoofdpersoon is de dochter van de hoofdpersoon uit mijn eerste boek,” zegt ze. “Het gaat over brand en vergiftiging. Het wordt dus wel iets heftiger dan mijn eerste verhaal.” Op de vraag of we nog meer van haar kunnen verwachten, antwoordt ze lachend: “Ik ben bang van wel.”

Liefde op de manege is het eerste boek van Jessica van der Helm. Het boek is uitgegeven via Boekscout. Het is online te verkrijgen.

Ben je benieuwd geworden en wil je meer informatie of het boek bestellen? Klik dan hier. 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie