Khalid T. afwezig tijdens eerste zitting

Door Marianka Peters

Gouda - De Goudse Khalid T. inmiddels voormalig directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, die wordt verdacht sex te hebben gehad met een 13-jarig meisje, was vandaag zelf niet aanwezig bij de eerste zitting. Alleen zijn advocaat was aanwezig.

T. wordt ervan verdacht medio augustus vorig jaar sex te hebben gehad met een meisje in een Gouds hotel. Het meisje was geen leerling van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, waar T. directeur was. 'In twee weken tijd heeft het meisje met 15 andere mannen afspraakjes gehad. De advocaat van T. wil dan ook dat het onderzoek zich toespitst op die andere mannen die het slachtoffer hebben opgezocht,' meldt het AD, die bij de zitting aanwezig was. 'Zij eist dan ook dat T. met enkelband naar huis mag om alles te verwerken met zijn familie. De rechter gaat hier niet in mee. Hij ziet geen aanleiding om de voorlopige hechtenis op te heffen. T. blijft dan ook vastzitten.'

De arrestatie van T. eind september heeft veel stof doen opwaaien, want naast schooldirecteur is T. gemeenteraadslid in Gouda voor de Partij van de Arbeid. De partij heeft T. na zijn arrestatie met onmiddellijke ingang geschorst, maar wettelijk gezien behoudt hij zijn zetel in de gemeenteraad tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Ook krijgt T. nog altijd zijn maandelijkse vergoeding als gemeenteraadslid, ook al zit hij al drie maanden in voorlopige hechtenis. T. heeft eerder aangegeven niet te willen afzien van de raadsvergoeding. T. is in Gouda al vaker op opspraak geweest. Het PvdA-raadslid haalde in 2014 het nieuws toen hij gebroederlijk poseerde op foto's met de omstreden moslim-prediker Tarik Ibn Ali. T. was tevens PvdA woordvoerder inzake de realisatie van het Islamitisch Centrum El Wahda in de voormalige PWA-kazerne in Gouda. Op 22 maart vindt de eerste inhoudelijke behandeling van de zaak plaats.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox