Doorrijder na aanrijding aangehouden

Gouda - 'Roekeloos rijgedrag'. Volgens omwonenden van de Van Swietenstraat kun je dit makkelijk vaststellen, wanneer je in een 30km straat zoveel schade kunt toebrengen aan een geparkeerde auto, die nu total loss is.

In de nacht van maandag op dinsdag werden omwonenden in de Van Swietenstraat opgeschrikt door een hevige klap. Een geparkeerde auto van een bewoonster van de Kattensingel werd geramd, door de klap tegen een voorganger opgebotst, die vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De dader was gevlogen, maar de politie heeft later die nacht een verdachte kunnen aanhouden. De veroorzaker kan een forse veroordeling tegemoet kunnen zien, niet alleen voor de aanrijding maar ook voor het verlaten van de plaats ongeval. De schade is enorm en de auto is inmiddels total loss verklaard.

De roep om snelheidsremmende maatregelen op de Kattensingel en de zijstraten laait door dit zoveelste incident weer op. Want ondanks de werkzaamheden aan de kademuur aan de Kattensingel, wordt er volgens omwonenden nog altijd veel te hard gereden.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox