© Marianka Peters
© Marianka Peters

Ondernemersprijzen uitgereikt

Door Marianka Peters

Gouda - Oogzorg Bastiaan uit Waddinxveen, Carapax IT en Excent Tandtechniek, beiden uit Gouda, hebben de Ondernemersprijzen Midden Holland gewonnen. De prijzen werden maandagavond uitgereikt in een tot de nok gevulde Goudse Schouwburg.

Oogzorg Bastiaan won de prestigieuze titel in de categorie Detailhandel en Horeca. Het bedrijf onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht, aantrekkelijke koffiecorner, met - volgens ingewijden - de beste capaccino van de regio. Hierdoor wordt een bezoek aan de opticiën een ware beleving. De andere genomineerden in deze categorie waren Horecagroep de Zalm uit Gouda en Slagerij en boerderij Rietveld uit de Krimpenerwaard.
In de categorie Midden- en Kleinbedrijf maakte Carapax IT uit Gouda tijdens de promotie aan de jurycommissie eind vorig jaar al diepe indruk. Tijdens de verkiezingsavond deed het bedrijf dit nog eens dunnetjes over. Zelfs presentatrice Anita Witzier was zeer onder de indruk. Dit it-bedrijf bestaat sinds twee jaar en werkt uitsluitend met mensen met autisme. Bij Carapax It werken 40 mensen, maar verwacht wordt dat dit aantal binnen niet al te lange tijd zal verdubbelen. De andere genomineerden binnen deze categorie waren van Munster Badkamers (Gouda) en Zilvertron (Schoonhoven). In de categorie Groot Zakelijk werd de presentatrice enigszins in verlegenheid gebracht, toen zij vertelde dat zij een beugel had. "Die is vast en zeker bij ons gemaakt," merkte Hidde Hoeve van het Goudse bedrijf Excent Tandtechniek droogjes op, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg. Voor dit tandtechnisch bedrijf is het overigens de tweede keer dat de ondernemersprijs werd gewonnen. In 1996 was het nog onder de naam Hoeve Tandtechniek in de categorie MKB. Van der Loo Yachtinteriors en Bromeliakweker LKP Plants waren de andere genomineerden binnen deze categorie.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox