Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Directeur Filmhuis Gouda vertrekt

Gouda - Nauwelijks een jaar na haar aantreden, is Renske Wijntjes, directeur Filmhuis Gouda alweer vertrokken. Verschillen van inzicht over de organisatie en beleid zouden hieraan ten grondslag liggen.

"Met volle energie is Renkse in maart 2017 in het avontuur Filmhuis Gouda gedoken," stelt bestuursvoorzitter Marcel van den Tooren. "Zij heeft keihard gewerkt en heeft in betrekkelijk korte tijd veel voor elkaar gekregen. Samen met het bestuur heeft zij haar handen vol gehad aan de mogelijke verhuizing naar de Chocoladefabriek. Ook heeft zij intern mooie veranderingen doorgezet die ook na haar vertrek worden gehandhaafd. Toch bleek de match niet ideaal te zijn. Het is ons duidelijk geworden dat er verschillen van inzicht zijn over organisatie en beleid. In gezamenlijk overleg is besloten dat Renske met ingang van 1 januari 2018 niet meer werkzaam zal zijn voor Filmhuis Gouda."

2017 was een bewogen jaar voor Filmhuis Gouda. Na 18 jaar werd afscheid genomen van directeur Corrie Verwaal, die het Filmhuis heeft gemaakt tot wat het nu is: een vaste waarde in cultureel Gouda, een plek waar goede films worden gedraaid en een plek waar bezoekers zich welkom voelen. Een plek ook waar 70 vrijwilligers met plezier een grote bijdrage leveren. 2017 was ook het jaar waarin serieus werk gemaakt is van het verkennen van mogelijkheden tot verhuizing naar de Chocoladefabriek. "Voorlopig is deze samenwerking tot onze grote spijt van de baan."

Vooruitblikkend naar 2018 buigt het bestuur zich allereerst over de te nemen stappen om de vacante positie van directeur opnieuw in te vullen. "We trekken daar minimaal drie maanden voor uit. Daarnaast gaan we bovenal door met het onderzoeken naar nieuwe mogelijkheden om Filmhuis Gouda nog steviger te verankeren in de Goudse samenleving. We blijven nieuwe mogelijkheden verkennen en creëren. De groei, het nieuwe elan en de energie die tijdens het Chocoladefabriek-avontuur bij iedereen naar boven kwam, willen we vasthouden en benutten. We blijven ons natuurlijk bovenal sterk maken voor een mooi programma en veel tevreden bezoekers. Met deze positieve houding duiken we 2018 in," besluit Van den Tooren.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox