Schooldirecteur Khalid T. blijft ontucht ontkennen

Door Marianka Peters

Gouda - De Goudse Khalid T., inmiddels voormalig directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, die wordt verdacht sex te hebben gehad met een 13-jarig meisje, blijft ontkennen dat hij ontucht heeft gepleegd. Dinsdag 9 januari moet T. (32) zich verantwoorden bij de rechter.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou T, zowel orale als sex via penetratie met het meisje gehad in een hotel. Het meisje was geen leerling van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, waar T. directeur was. T. zit inmiddels drie maanden in voorarrest.

De arrestatie van T. eind september heeft veel stof doen opwaaien, want naast schooldirecteur is T. gemeenteraadslid in Gouda voor de Partij van de Arbeid. De partij heeft T. na zijn arrestatie met onmiddellijke ingang geschorst, maar wettelijk gezien behoudt hij zijn zetel in de gemeenteraad tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Ook krijgt T. nog altijd zijn maandelijkse vergoeding als gemeenteraadslid, ook al zit hij al drie maanden in voorlopige hechtenis. T. heeft eerder aangegeven niet te willen afzien van de raadsvergoeding en ontkent het feit dat hij ontucht heeft gepleegd.

De ouders van het meisje alarmeerden de politie afgelopen augustus, waarna er een onderzoek werd gestart. De kwestie kwam aan het licht nadat T. al een aantal dagen niet op school was verschenen, waarna de ouders afgelopen vrijdag per brief zijn geïnformeerd. Burgemeester Milo Schoenmaker reageerde geschokt: "Ik ben erg geschrokken van de aanhouding van het raadslid. Het betreft een verdenking van een ernstig delict. Het onderzoek loopt nu en ik vertrouw op een snel en adequaat onderzoek." Ook binnen de Goudse PvdA-fractie werd met ontsteltenis gereageerd. De partij heeft K. direct uit de fractie gezet en ook is zijn lidmaaatschap op de PvdA hem ontnomen.

T. is in Gouda al vaker op opspraak geweest. Het PvdA-raadslid haalde in 2014 het nieuws toen hij gebroederlijk poseerde op foto's met de omstreden moslim-prediker Tarik Ibn Ali tijdens een inzamelingsactie voor het nieuw te stichten Islamitische Centrum El Whada. T. was tevens PvdA woordvoerder inzake de realisatie van het Islamitisch Centrum El Wahda in de voormalige PWA-kazerne in Gouda. Voor zijn lobby binnen de Goudse gemeenteraad zou T. door El Wahda-voorzitter Said Boukayouh zijn beloond met de directeursfunctie op basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn. Volgens ingewijden was deze 'deal' uiterst discutabel, omdat T. geen onderwijsbevoegdheid heeft.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox