Afbeelding
Foto: aangeleverd

‘Beleef Gouda op grote hoogte’ brengt 195.000 euro op

Algemeen 1.080 keer gelezen

GOUDA • ‘Beleef Gouda op grote hoogte’ heeft tot nu toe 195.000 euro opgebracht. Het voorlopig resultaat werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens het derde Broederschapsdiner in de Sint-Janskerk.

De klim op het dak van de Sint-Janskerk is een initiatief van de Broederschap Sint-Jan in samenwerking met Stichting Goudse Sint-Jan. Bijna 60.000 mensen beleefden Gouda op grote hoogte tijdens de feestperiode ter ere van Gouda750.

De opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de kerk, zoals het hoognodige funderingsherstel van de toren van de kerk dat de komende jaren uitgevoerd moet worden.

‘Beleef Gouda op grote hoogte’ opende op 14 april en is sindsdien al 1050 uur open geweest. Slechts een paar keer ging de toegang dicht vanwege slecht weer. ‘De klim was niet mogelijk geweest zonder de 113 vrijwilligers die samen wel 4800 uur hebben gedraaid’, meldt de stichting. ‘Zij zorgden niet alleen voor de veiligheid, maar vertelden bezoekers ook enthousiast over Gouda en het spectaculaire uitzicht bovenop de kerk.’

Vervolgens: ‘Het plan voor de klim begon bij het onderhoud van het vieringtorentje op het midden van de kerk. Deze moet geschilderd worden en hier is een uitgebreide steigerconstructie voor nodig. Inmiddels is de steiger rond het torentje opgebouwd en gaat de schilder starten’.

Gouda op grote hoogte beleven kan nog tot 29 oktober De klim is geopend op de zaterdagen in oktober en in de herfstvakantie. Boeken kan via tickets.sintjan.com/klim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 12 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 14 uur geleden