Vier keer goud voor Den Edel Gouda op de Grand Slam in Duitsland. Een reden om even trots op terug te blikken. In november staat het WK in Abu Dhabi op het programma.
Vier keer goud voor Den Edel Gouda op de Grand Slam in Duitsland. Een reden om even trots op terug te blikken. In november staat het WK in Abu Dhabi op het programma. Foto: Aangeleverd

Den Edel Gouda grossiert in goud

Algemeen 889 keer gelezen

GOUDA • Afgelopen weekend stond voor de top jiu jitsu ka’s van Den Edel Gouda NL de German Open op het programma. Tijdens deze Grand Slam, die gehouden werd in Gelsenkirchen, konden punten verdiend worden voor de wereldranglijst. Dat lieten de atleten van Den Edel zich geen tweemaal zeggen.

Jasper de Beer (22) won bij de heren in de klasse -69 kg zijn eerste goud op een Grand Slam. Na een spannende finale werd de nummer drie van het afgelopen EK Simone Mazza uit Italië verslagen. Boy Vogelzang (27) pakte bij de heren in de klasse -77kg ook goud. In de finale was hij te sterk voor Lucas Andersen uit Denemarken.

Nederlands podium
Donny Donker (28) was bij de heren in de categorie -85kg oppermachtig en eiste dan ook het goud op. Ruben Raghunath (18) wist in dezelfde categorie erg knap de finale te halen en nam het zilver mee naar huis. In de klasse -69kg stonden ook al twee Nederlanders van Den Edel Gouda NL op het podium. Ecco van der Veer (26) draaide in een gewchtscategorie hoger dan normaal mee en veroverde gelijk brons.

Trots
“Dat één land in drie heren categorieën goud pakt tijdens een sterk bezet Grand Slam als deze is al best uniek en knap, ik denk dat we heel trots mogen zijn dat al deze vijf medaillewinnaars bij ons in Gouda trainen”, aldus hoofdtrainer Allard Schulenklopper. Ook bij de jeugd onder 18 waren de jiu jitsu ka’s van Den Edel Gouda NL vertegenwoordigd. Nick van Hattem (16) veroverde het goud in de klasse -60kg, Dylan Lemmens (16) pakte zilver in de categorie +81kg en Brian Koot (17) was goed voor brons in de klasse -73kg. Voor de meeste van bovenstaande sporters staat in november het WK in Abu Dhabi op het programma.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 21 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws gisteren
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14