Wim van der Hoeven en Guus Wortelboer zijn bij Lafeber aan de slag om het kunstwerk op te knappen.
Wim van der Hoeven en Guus Wortelboer zijn bij Lafeber aan de slag om het kunstwerk op te knappen. Foto: Jan van den Berg

Wijkteam Gouda Oost behoudt kunst in de wijk

Algemeen 766 keer gelezen

GOUDA • Het wijkteam Gouda Oost knapt een kunstwerk op dat lang voor de Oostvogel, een voormalig schoolgebouw, heeft gestaan. Vrijwilligers Wim van der Hoeven en Guus Wortelboer hebben grote plannen met het kunstwerk. “We vinden het belangrijk dat de kunst in de buurt behouden blijft, het is zonde om er niets mee te doen,” zegt van der Hoeven.  

De plek waar eerst de Oostvogel stond, is nu een locatie in herontwikkeling. Het kunstwerk moest daarom weg. Maar de vrijwilligers van het wijkteam lieten dat niet zomaar gebeuren. Ze regelden dat medewerkers van het bouwbedrijf Lafeber het werk ophaalden. Bij het bedrijf is een plek om het kunstwerk te stallen, zodat zij het beeld weer kunnen herstellen. 

Kunst bewaren
Dit is niet het eerste kunstwerk dat het team probeert te behouden. “We hebben ons eerder ingespannen om het mozaïek dat op de Anne Frankschool was te zien, te herstellen en te behouden. Wat we tegenkomen, proberen we te bewaren.” De mannen hebben een jaar om het beeld op te knappen. “Het beeld is nu grijs en wit maar dat vinden we niks. Het is een bloem, dus er moet kleur in komen,” zegt van der Hoeven.

Het beeld komt naast de nieuwe flat te staan die nu wordt gebouwd op de plek waar de Oostvogel stond. Van der Hoeven: “Op een prominente plek, waar ook de fietsers vanaf de Voorwillenseweg  het kunnen zien. Ook de buren aan de overkant van het water kijken er tegenaan. Eén van de buren is erg creatief, dus zij gaat de kleuren bedenken. Dan wordt het echt een werk van ons.”

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden