Arjan Dekker is apetrots op Tante Toos, de nieuwe vlam in Gouda.
Arjan Dekker is apetrots op Tante Toos, de nieuwe vlam in Gouda. Foto: Jan van den Berg

Nieuw in Gouda: toeren met Tante Toos

Algemeen 2.304 keer gelezen

GOUDA • Een grap. Zo begon de aankoop van de prachtige rood met witte VW T2, die de broers Leon en Arjan Dekker vanuit Brazilië naar Gouda hebben gehaald. De opvallende bak maakt nu al de tongen los in Gouda. En als het aan de broers ligt, gaat dat alleen maar vaker gebeuren.

‘Meneer, is die bus van u? Hij lijkt op die van mij!’. Vlak voor de fotoshoot loopt een klein kereltje met zijn vader langs Arjan Dekker. Hij kijkt gefascineerd naar het vehikel en wijst enthousiast naar de fraaie raampjes met daarachter ‘vanzelfsprekend’ de spreekwoordelijke gordijntjes. Arjan moet lachen. “Dat mannetje legde uit dat hij net zo’n auto had, maar dan van Lego. Zo leuk.”

1986
Arjan en zijn broer noemen zichzelf autofreaks. En het buitenkansje dat onlangs kwam aanwaaien, dat konden ze zich niet laten ontglippen. “We zagen deze auto en dachten meteen, die moeten we hebben! En omdat we zien dat vintage helemaal in is, ook bijvoorbeeld in de bruidsfotografie en feestelijke ritjes, hebben we besloten om deze auto niet alleen voor onszelf te houden.”

Een uurtje of dagje huren
Wie het leuk vindt en zich aan wat voorwaarden conformeert kan ‘Tante Toos’ - want zo hebben de broers hun trots op wielen gedoopt - voor een uurtje of dagje huren. Een ritje door de omgeving met wat vrienden, een fotoshoot met een bruidspaar, een verrassing voor opa en oma, de ideale achtergrond voor een pr-campagne, het kan allemaal. Arjan Dekker: “De auto komt uit 1986, maar hij is helemaal als nieuw gemaakt. Hartstikke leuk om mee rond te rijden. De verhuur is ook een soort hobby, hoor. We hebben allebei ons werk, begrijp je? Maar wie Tante Toos een dagje mee wil nemen, die kan contact met ons opnemen. We gaan de auto nog wat verder uitrusten met retro spulletjes. Dat maakt het idee compleet dat je er echt even op een ouderwetse manier uit bent. En zeker weten dat er heel wat mensen vragen hoe je aan die auto komt...”

Lekker ouderwets
Voor de duidelijkheid: Tante Toos moet met de nodige egards worden behandeld. En ze is ook niet van de verre reizen. Gewoon lekker ouderwets een eindje kachelen. Leon en Arjan houden hun karretje liever nog wat jaartjes op en top.

Wil je meer informatie of gaan toeren? Mail dan naar tantetoosgouda@gmail.com

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie