• Wethouder Thierry van Vugt en kinderwethouder Milou openden het park.
• Wethouder Thierry van Vugt en kinderwethouder Milou openden het park. Foto: Jan van den Berg

Freerunnen in de Goudse Hout: het kan nu

Algemeen 2.320 keer gelezen

GOUDA • Groenalliantie heeft een nieuw freerunpark in de Goudse Hout geopend. Het park werd gisteren officieel geopend door wethouder Thierry van Vugt en kinderwethouder Milou en werd in gebruik genomen door de initiatiefnemers van Urban sport en Parkour disciplines. Freerunners, maar ook andere sporters zoals CrossFitters en hardlopers die rek- en strekoefeningen willen doen, kunnen nu terecht in het nieuwe park in de Goudse Hout. 

Bij de aanleg van nieuwe voorzieningen in de natuur- en recreatiegebieden kijkt Groenalliantie naar de behoeftes van de recreant. Initiatiefnemers en sportievelingen Jaap- en Marck Oosterom en Dave Hoogenboom kwamen met het idee voor en freerunpark op deze locatie. Voor Groenalliantie een mooie kans om een andere doelgroep naar het gebied te trekken..

Groenalliantie besprak de mogelijkheden met Staatsbosbeheer, Stichting Achterwillens en de vrienden van de Goudse Hout, die een grote groep gebruikers vertegenwoordigen. Met als resultaat een splinternieuw park met een uitdagend parcours.


Toekomstbestendige natuur- en recreatie
Groenalliantie is een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeentes, en is betrokken bij de ontwikkeling en het beheer van natuur- en recreatiegebieden. Het doel is om een aantrekkelijk en duurzaam leefklimaat te realiseren. De afgelopen jaren zorgt de Groenalliantie Midden Holland ervoor dat de inrichting van natuur- en recreatiegebieden beter aansluit bij de wensen van de gebruikers. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe paden en speelvoorzieningen aangelegd, en zijn de entrees aantrekkelijker gemaakt. De aanleg van het Freerunpark is onderdeel van de Kwaliteitimpuls Groenalliantie. Het wordt voor 50% gefinancierd door de Provincie Zuid Holland. Het park zal samen met de initiatiefnemers worden beheerd door Staatsbosbeheer.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden