Bobbie zoekt een baasje
Bobbie zoekt een baasje Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Bobbie zoekt een baasje die wil samenwerken

Algemeen 728 keer gelezen

GOUDA • Bobbie is een lieverd. Maar wel heel erg onzeker. Hij is geboren bij een broodfokker en is daardoor met weinig sociale ervaring en erg onzeker bij zijn baasjes terecht gekomen. Ondanks de wederzijdse liefde, is het met te weinig kennis van onzeker gedrag verkeerd gelopen. Zonder kennis van zaken is het gewoonweg heel lastig om een hond te begeleiden naar meer zelfvertrouwen.

Grenzen aangeven
Bobbie kon door zijn onzekerheid niet zo goed zijn grenzen aangeven, waardoor daar overheen gegaan werd. Dat zorgde voor een nog groter gevoel van veiligheid. Dit leidde tot vluchtgedrag maar als er geen uitweg was, kon hij alleen zijn tanden nog gebruiken. Maar met de juiste kennis van zaken hoeft het niet meer zover te komen.

Knuffelkont 
Verder is er weinig mis met Bobbie. de gecastreerde reu is bijna 4 jaar en gek op lekker eten. Bij het Dierenopvangcentrum denken ze dat hij met de tijd ook een knuffelkont wordt en een hond die graag, na wat aanmoediging, leuke spelletjes doet. Zijn onzekerheid kan wel doorslaan naar dwingend of aandacht eisend gedrag, soms weet hij nog niet wat gewenst gedrag is.

Leren samenwerken
Daarom zoekt hij  een ervaren baasje met tijd en geduld. Want met Bobby is nog alles te bereiken: hij is pas 4 jaar oud. Bobby zoekt een rustig huisje zonder kleine kinderen. Hij wil een baasje dat bekend is met hondengedrag, waar hij mee kan leren samenwerken. Hij zoekt een huis zonder trap, want traplopen kan hij niet.

Heeft u een mooie plek voor Bobbie in gedachten? Klik dan hier voor meer informatie.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie