Oud en Nieuw redelijk rustig verlopen

Door Marianka Peters

Gouda/regio - De Goudse brandweer heeft tijdens de jaarwisseling 17 keer moeten uitrukken om container- en kleine afvalbrandjes te blussen. Vier mensen werden door de politie aangehouden voor onder meer vernieling en het afsteken van illegaal vuurwerk. Niet alleen in Gouda, in de hele regio Midden Holland is de jaarwisseling rustiger verlopen dan voorgaande jaren.

"De positieve trend van de afgelopen jaren heeft zich daarmee ook dit jaar doorgezet," meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Midden Holland. In de Krimpenerwaard en Reeuwijk moest de brandweer in totaal acht keer in aktie komen voor containerbranden. In de Krimpenerwaard werden 14 mensen aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk, vernieling en mishandeling. Vorig jaar stond de teller op 24, dus ook hier was een daling te zien.
Op de valreep van 2017 heeft de politie nog wel vier inbrekers in de kraag gevat. Eén inbreker stond gesignaleerd voor een inbraak uit 2016 en deze verdachte werd door de Rotterdamse collega's aangehouden. Later op de avond kreeg de politie een melding van een mogelijke woninginbraak in de omgeving van de Voorwillenseweg. Hierbij zijn drie verdachten aangehouden. "Deze verdachten waren ons niet onbekend en hebben reeds een gezamenlijk CV van meer dan 50 inbraken," meldt de politie op haar facebookpagina.

Brand AV Gouda

Zaterdagavond 30 december heeft een felle brand het gebouw met sportmaterialen van atletiekvereniging AV Gouda in de as gelegd. De brand werd rond 22.10 uur gemeld waarna de hulpdiensten met groot materieel uitrukten. Na een uur was de brand grotendeels onder controle. Het gebouw met materialen zoals startblokken en hordes moet als verloren worden beschouwd. De schade zou tegen de 100.000 euro bedragen. Volgens getuigen renden drie, in het donker geklede, jongens van rond de 16 jaar weg richting geluidswal. Ondanks een intensieve zoektocht van de politie, werden de jongens niet aangetroffen. Wel trof de politie een jerrycan met brandbare vloeistof aan. De politie gaat dan ook uit van brandstichting.

Ambulancedienst

De zorgverlening door de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Hollands Midden verliep rustig. Na 01.30 uur zijn wel jonge slachtoffers met alcoholintoxicatie vervoerd. Evenals voorgaande jaarwisselingen zijn extra ambulances ingezet. De capaciteit op de Meldkamer Ambulancezorg was voldoende om alle meldingen op te vangen. De ziekenhuizen LUMC, Alrijne en Groene Hart hebben gezamenlijk voor letsel als gevolg van vuurwerk 13 personen behandeld. Voor letsel als gevolg van een vechtpartij is één persoon behandeld. Voor de Huisartsenpost Midden Holland, Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland en Doktersdienst Duin- en Bollenstreek was de jaarwisseling niet drukker dan andere. Op de huisartsenposten zijn tot 03.30 uur in de nieuwjaarsnacht 25 personen behandeld voor letsel die in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling. In de regio is er geen sprake geweest van extreme agressie/extreem geweld tegen zorgverleners.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden