Peter Kruyt. Foto: CVW
Peter Kruyt. Foto: CVW

Peter Kruyt plotseling overleden

Gouda - In de nacht van vrijdag 29 en zaterdag 30 december is Peter Kruyt, voorzitter Cultuurhuis Garenspinnerij, plotseling in Costa Rica overleden aan een hartstilstand.

Peter nam 12 dagen geleden afscheid als directeur van Centrum Veilig Wonen(CVW) in Groningen. Hij en zijn vrouw keken uit naar hun bezoek aan hun zoon in Costa Rica, met wie ze enkele weken zouden optrekken. Peter kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met de aardbevingsproblematiek in Groningen toen NAM een tender uitschreef voor de oprichting van een bedrijf dat aardbevingsschade zou herstellen en woningen/panden zou versterken. Peter en zijn directieteam werkten aan een organisatietransitie bij CVW zodat de organisatie klaar zou zijn voor deze nieuwe opgave. Kort voor zijn vertrek bereikte hij een overeenkomst over deze organisatietransitie met de Ondernemingsraad van CVW.

Peter was familie van de familie Bouwmeester en heeft eerder jarenlang bij de Goudse Verzekeringen gewerkt als marketingmanager. Daarnaast heeft Peter zich als voorzitter ingezet om het Goudse Cultuurhuis Garenspinnerij weer tot een gezonde culturele instelling te maken. Hij zou met ingang van het nieuwe jaar voorzitter worden van de Raad van Toezicht.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox