Chauffeurs Groene Hart Hopper in actie

Gouda/regio - De chauffeurs van de regiotaxi Groene Hart Hopper hebben donderdagmorgen 28 december actie gevoerd bij La Place in Bodegraven. De actie was georganiseerd in samenwerking het het FNV.

Aanleiding is de voortijdige beëindiging van het contract door de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas per 1 januari 2018 met DVG-personenvervoer (De Vier Gewesten bv). Dit bedrijf verzorgt sinds december 2016 de vervoersvoorziening voor deze regiogemeenten. Ondanks herhaalde sommeringen is het kwaliteitsniveau nog altijd onder de maat. Met name de lange wachttijden voor de cliënten is een heikel punt. DVG heeft afgelopen periode alles gedaan om het vervoer op een hoog kwaliteitsniveau te brengen en rendabel uit te voeren. Dit blijkt echter onvoldoende haalbaar. Er wordt een nieuwe aanbesteding gestart voor een nieuw vervoerscontract per 1 augustus 2018. 

Tot die tijd wordt de Groene Hart Hopper uitgevoerd door de firma Wegman Personenvervoer BV. Donderdagmorgen rond 7.30 uur werd bij diverse kranten melding gemaakt van de op handen zijnde actie. "Er was ons beloofd dat onze contracten gewoon onder dezelfde condities zouden worden overgenomen," stelt een chauffeur, die niet bij name genoemd wil worden. "Maar daar klopt niets van. Het aantal uren is naar beneden bijgesteld, van 40 naar 32 uur, mensen die nu in de ziektewet zitten, maken helemaal geen kans meer op een contract." Herbert Römer van de FNV vindt dat de verantwoording bij de gemeenten. "Als de gemeenten het werk overhevelen naar Wegman, horen alle rechten en plichten van de werknemers mee te gaan. Nu beginnen ze eigenlijk weer helemaal opnieuw. Bovendien met een tijdelijk contract. Wij zijn niet door de bedrijven of gemeenten hiervan op de hoogte gebracht. We hebben het allemaal via de chauffeurs moeten horen, dat kan natuurlijk niet." 

De Groene Hart Hopper is een aanvulling op het regulier openbaar vervoer en vervoert OV-reizigers en mensen met een Wmo-pas (Wet maatschappelijke ondersteuning) van deur tot deur.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden