Fietsen om het leven van mensen met Alzheimer wat comfortabeler te maken. Doe mee.
Fietsen om het leven van mensen met Alzheimer wat comfortabeler te maken. Doe mee. Foto: PR

Rij mee voor mensen met dementie

Algemeen 2.642 keer gelezen

GOUDA • Fiets jij mee op 24 september, Burendag, met een geweldig fietsevenement van Zorgpartners Midden-Holland? Meld je dan nu aan voor We Bike 4 Alzheimer en rij een schitterende route langs onder meer de centra en onderdelen van Zorgpartners (of een andere kortere route).

Directeur Marjon Vonck van De Breeje Hendrick heeft dit evenement geïnitieerd en ziet onder haal collega’s al veel enthousiasme: “Ik hoop dat we ons met elkaar en met mensen met dementie echt verbonden voelen door dit fietsevenement. Ieder centrum en onderdeel van Zorgpartners spaart voor een ander doel. Mijn collega’s weten precies welke hulpmiddelen of diensten het leven van onze cliënten met dementie nét wat comfortabeler kan maken. En voor hen, onze cliënten, doen we dit uiteindelijk!”

Feest voor iedereen

Praktisch iedereen kan deelnemen aan de grootste benefiet(s)actie van Zorgpartners. De langste route is ongeveer 90 kilometer. Deze bestaat uit drie verschillende routes van ongeveer 30 kilometer die ook elk afzonderlijk gereden kunnen worden. Daarnaast zijn er ook routes dichterbij de centra en onderdelen van Zorgpartners uitgestippeld. Meedoen is mogelijk op de fiets, tandem, duofiets, rolstoelfiets, riksja, scootmobiel, met de rollator of in een rolstoel. We Bike 4 Alzheimer is dus geen wedstrijd maar een gezellig uitstapje op wielen voor jong en oud(er).

Goed voor doelen

Ieder centrum en onderdeel spaart voor een doel ter bevordering van de leefomgeving of het welzijn van de cliënten. Slothoven spaart bijvoorbeeld voor beleef-/sfeerwand voor de gang van afdeling kasteelslot en De Breeje Hendrick spaart voor een beddouche. Dit is een prachtig alternatief voor bewoners die veel pijn hebben, bang zijn voor de douche of bedlegerig zijn. De Thuiszorg van Zorgpartners vind je verdeeld over de start- en stempelposten. Zij sparen bijvoorbeeld voor een Raizer hefstoel. Dit is een mobiele hefstoel waarmee een gevallen zorgvrager, die niet zonder hulp kan opstaan, binnen een paar minuten overeind geholpen kan worden. Deelname aan We Bike 4 Alzheimer kost 15 euro per persoon. Dit bedrag is bestemd voor het doel dat jij via het inschrijfformulier op de website kiest. Meld je aan en fiets solo, met familie en/of vrienden of via een interessant sponsorpakket met collega’s in een bedrijventeam mee. Je ontvangt de route via de mail.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Regenboogvlag met stok en al van kerk gesloopt Nieuws 25 mei, 16:09
Afbeelding
Streekarchief Midden-Holland start met een digitaal depot voor de opslag van digitale archieven Nieuws 25 mei, 15:30
Afbeelding
Katrin Himmler en Arnon Grunberg in gesprek in de Sint Jan Nieuws 25 mei, 14:30