Afbeelding
Foto:Marianka Peters

Stationspiano in gebruik genomen

1 jul, 16:37 Algemeen 472 keer gelezen

GOUDA / Afgelopen vrijdag is onder grote belangstelling de stationspiano onthuld en in gebruik genomen.<

Het idee van de piano kmt van raadslid Bram Talman (D66) en is verder uitgewerkt door Mea Hiskes en Monique Muyselaar namens Gouda750. Het is de 23ste  Stationspiano van Nederland. 

De piano werd onthuld door wethouder Cultuur Thierry van Vugt. Burgemeester Pieter Verhoeve speelde samen met oud-burgemeester Jan Hein Boone een quatre-mains, waarmee ze de piano-estafette openden, een ludieke knipoog naar het thema van Gouda750 ‘Geef Gouda door!’. Ook het Gouda750 lied, ‘Gouda gaat nooit voorbij’ werd gespeeld. Hierna gaf de 13/jarige Oekraiense Sofia een geweldige performance, luid bejubeld door het aanwezige publiek.

Vanaf dat moment is iedereen welkom om te komen spelen, en je hoeft daar echt niet de nieuwe Mozart voor te zijn. Het werd een leuk Gouds feestje, vooruitlopend op de opening van het vernieuwde stationsplein een week later. Als je wilt spelen of kinderen hebt die willen spelen op deze dag, meld je aan op stationspianogouda@gmail.com

Gouda750 piano
In het najaar van 2021 begon het plan om een Stationspiano in de hal van station Gouda te plaatsen vorm te krijgen. Een clubje enthousiaste Gouwenaars nam contact op met de Stationsmanager, en het enthousiasme sloeg meteen over. Cox Pianoservice was meteen voor het plan te porren, voor piano en onderhoud.

De piano is beschilderd door de Goudse Kunstenaar Suzan Schuttelaar met haar leerlingen van Cultuurhuis Garenspinnerij. De initiatiefnemers willen met dit plan in het feestjaar Gouda750 Gouda doorgeven, verbinden en leuker maken. Op de trein wachten in station Gouda was nog nooit zo leuk.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie