• De Mobiele Milieustraat.
• De Mobiele Milieustraat. Foto: Aangeleverd

Mobiele Milieustraat komt weer naar de inwoners van Gouda toe

30 jun, 15:25 Algemeen 275 keer gelezen

GOUDA • Na het succes van vorig jaar wordt De Mobiele Milieustraat van Cyclus ook in 2022 weer ingezet. Tot en met september 2022 staat De Mobiele Milieustraat iedere eerste volle week van de maand op vier verschillende locaties in Gouda.

Inwoners van Gouda kunnen bij De Mobiele Milieustraat gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat.

Denk daarbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop) of harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes). Maar ook metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De totaal ingeleverde hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

De Mobiele Milieustraat staat tot en met september iedere eerste volle week van de maand op vier locaties in Gouda. De locaties hebben vaste dagen en tijden. In de maand juli is De Mobiele Milieustraat te vinden op:
- Dinsdag 5 juli 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Gildenburg in Bloemendaal.
- Woensdag 6 juli 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Middenmolenplein in Goverwelle.
- Donderdag 7 juli 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Schouwburgplein in de Binnenstad.
- Vrijdag 8 juli 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Constantijn Huygenstraat in Korte Akkeren.

Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie
De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Gouda. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat, locaties, data en tijden is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie