Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Iedere woensdag in de vakantie zomerlezen in de bibliotheek

30 jun, 14:27 Algemeen 70 keer gelezen

GOUDA • Iedere woensdag zijn er in de bibliotheek van Gouda activiteiten voor kinderen tussen zes en negen jaar. Ook is er een zomerleesbingo.

Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen, weten ze bij de bibliotheek. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook in de zomervakantie blijven lezen, zodat ze geen ‘zomerdip’ krijgen en na de vakantie achteruit zijn gegaan in hun leesvaardigheden.

Zomerleesbingo
De bibliotheek Gouda heeft een zomerleesbingo gemaakt. Deze helpt kinderen om te blijven lezen tijdens de vakantie. Ook kunnen ze een prijs winnen door een puzzel op te lossen. De zomerleesbingo is onder andere op te halen in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda.

Activiteiten
Elke woensdag in de zomervakantie is er een activiteit in de Chocoladefabriek (en een aantal keer ook in Van Noord aan de Lekkenburg 1): Op woensdag 13 juli ontmoet Maranke Rinck en Martijn van der Linden, de schrijver en tekenaar van de boeken over Bob Popcorn. Op de woensdagen 20 juli en 27 juli kunnen kinderen meegaan op avontuur in het bos. Samen met de BlueBots, kleine en eenvoudig te besturen robots, gaan de deelnemers als boswachters door het bos op zoek naar verschillende dieren. Het team dat als eerste alle dieren heeft ontdekt gaat door naar de volgende ronde, maar pas op. Er staan obstakels op de weg.

Op de woensdagen 3 en 10 augustus staan de prachtige verhalen over vos en haas van Sylvia Vanden Heede centraal. Bezoekers duiken samen in een verhaal, waarin vos weg is. Samen volgen ze zijn spoor, gebruiken ze een plattegrond en leren ze hoe een kompas werkt.

Op woensdag 17 augustus is de afsluiting met Mirakel Musicaltheater. Bezoekers gaan zingen, dansen en toneel spelen in het wonderlijke ‘sprookjesthema’.

Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekgouda.nl/zomerlezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie