Afbeelding
Foto: Copyright © Astrid den Haan

Medailleregen voor G-atleten

Algemeen 436 keer gelezen

gouda - In het weekend van 11 en 12 juni zijn er 7 Goudse sporters met een verstandelijke beperking, ook wel G-atleten, van AV Gouda afgereisd naar de Special Olympics in Twente. Zij kwamen thuis met in totaal 14 medailles. Vanmiddag dinsdag 21 juni hebben burgemeester Verhoeve en wethouder Bunnik de G-atleten in het Stadhuis gefeliciteerd met hun mooie prestaties.

De Special Olympics is een tweejaarlijks evenementen voor alle G-sporters in Nederland. In dit weekend wordt voor vrijwel iedere sport een toernooi georganiseerd. Afgelopen keer waren er dan ook maar liefst 2.300 sporters en 700 begeleiders in het Fanny Blankers-Koen stadion in Hengelo.

Wethouder sport Michiel Bunnik: “We zijn als Gouda natuurlijk apetrots op de prestaties van deze sporters. Opgeven is voor deze atleten geen optie, zelfs als het even tegen zit. Het is dan ook extra mooi om te zien dat ze ook trots zijn op zichzelf na het behalen van deze medailles. Iedereen is een winnaar!”

Burgemeester Verhoeve: “Het is mooi om te zien als mensen hun passie vinden en niets hen in de weg staat om hun doel te bereiken. Dat hebben deze atleten echt gedaan. Ik wil ook mijn dank uitspreken aan Atletiekvereniging Gouda die de G-atleten heeft begeleid bij het behalen van deze geweldige prestaties.”

Van de 12 G-atleten van AV Gouda deden er 7 mee: Judith Visser, Peter Rijk, Nicky van Tok, Freek Karssen, Wouter Schwiebbe, Michael Koolmees en Stefan Rabouw. Zij hebben allemaal 1 of meer medailles gewonnen. De coaches van het G-Atletiek Team zijn Gonnie Paulides, Ron Rabouw en Kasper Karssen.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden