• De Goudse Jacqueline Hoogendijk met haar team visagisten
• De Goudse Jacqueline Hoogendijk met haar team visagisten Foto: Sandra Zeilstra

Filmcrew met Gouds tintje

Algemeen 533 keer gelezen

GOUDA • Voor de verfilming van het boek van auteur Arthur Japin, A Beautiful Imperfection of in het Nederlands Een Schitterend gebrek is de cast en filmcrew voor een deel neergestreken in het oude filmische centrum van Gouda. De West- en Oosthaven en het straatje naast de Sint Jan, Korte Nootgotstraat, zullen terug te zien zijn in dit kostuumdrama dat zich afspeelt in de 18e eeuw.

De film wordt geregisseerd door Michiel van Erp en geproduceerd door Kaap Holland. Naast het herkenbare decor heeft de film nog een Gouds tintje, want make-up designer Jacqueline Hoogendijk mag met haar team van Geen Bluf de looks van de personages realiseren. 

Geen Bluf is inmiddels een begrip in de filmbusiness en ze hebben al veel internationale films op hun naam staan, zoals bijvoorbeeld De slag om de Schelde, Penoza de Film en Stromboli, die dit jaar uitkomt. Voor A Beautiful Imperfection hebben ze veel research gedaan in musea en boeken, de beelden moeten kloppen met de tijdsgeest waarin het verhaal zich afspeelt.

Jacqueline Hoogendijk en haar compagnon Bianca van der Steen reizen samen met hun assistenten Chinouk en Isabeau binnenkort af om na Gouda, de film voort te zetten in Venetië. Ze zijn enorm trots en vereerd dat zij uitgekozen zijn voor deze internationale Engelstalige productie, welke medio 2023 in de bioscopen zal gaan draaien.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 18 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 19 uur geleden