Angelique van Vark en Yassine Mellah
Angelique van Vark en Yassine Mellah Foto: Pr

Goudse zwemmers in actie op NK

20 jun, 00:09 Algemeen 171 keer gelezen

gouda • Afgelopen week vond in Amersfoort het NK zwemmen plaats. Vanuit WIDEX GZC DONK hadden Yassine Mellah en Angelique van Vark zich hiervoor geplaatst.

Angelique zwom de 400 meter vrije slag, 200 meter schoolslag en 200 en 400 meter wisselslag. Donderdagochtend beet Angelique de spits af met de 400 meter vrije slag, gevolgd door de 200 meter schoolslag. Voor Yassine stond de 50 meter rugslag op het programma, waarbij hij een mooie pr zwom. Vrijdag stond voor Angelique de 400 meter wisselslag op het programma. Na een sterk tweede deel van de race, tikte ze als 4e aan. 

 Yassine zwom de 50 meter rugslag en daarnaast zwom hij samen met Remco Oskam, Bo Schoenmakers, Paul van Grol en Roan van der Weide drie estafette afstanden tijdens het NK, namelijk de 4x 200 meter vrije slag, 4x 100 meter wisselslag en 4x 100 meter vrije slag.sDe estafetteploeg eindigde op de 4x 200 meter vrije slag. als 9e van Nederland.

Een dag later, op zaterdag, stond Angelique aan de start voor de 200 meter wisselslag en zij zwom een mooie race. De estafetteploeg, die ditmaal bestond uit Yassine, Roan, Paul en Remco, kwam in actie op de 4x 100 meter wisselslag en na een spannende race tikten ze net boven hun inschrijftijd aan, wat een 13e plaats opleverde.

De laatste dag van het NK stond de 4x 100 meter vrije slag op het programma. Yassine, Bo, Remco en Roan hebben alles gegeven en tikten nipt boven hun inschrijftijd aan.

Roan ook in actie op NJK Lange Afstanden
Naast het NK vond dit weekend ook het NJK Lange Afstanden plaats en hiervoor had Roan zich voor de 1500 meter vrije slag geplaatst. Roan begon met een snelle eerste 100 meter, maar na 300 meter het lukte hem het niet om lekker in zijn slag te komen. Hij tikte uiteindelijk als 16e aan.

----------------------------------------------------------Voor

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie