Afbeelding
Foto: JONI ISRAELI

Dura Vermeer bouwt De Koploper in Gouda

Algemeen 1.224 keer gelezen

GOUDA - Afgelopen donderdag 16 juni is de aannemingsovereenkomst van het nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’ in Gouda ondertekend tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. De handtekening is gezet door Anne ter Steege, de kersverse directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen en David Snelleman, directeur van Dura Vermeer. In deze tijden van krapte op de woningmarkt, zijn de 156 sociale huurwoningen in Spoorzone Gouda meer dan nodig. 

De Koploper

Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt het nieuwe appartementencomplex ‘De Koploper’ met 156 sociale huurappartementen. De nieuwbouw is onderdeel van het project de Goudse Spoorzone en in nauwe samenwerking tussen Dura Vermeer, Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda tot stand gekomen. 

“Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst maken we het officieel. Samen met Mozaïek Wonen maken wij stedelijk en betaalbaar wonen mogelijk in de binnenstad van Gouda met de bouw van nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’. En daar zijn we trots op”, aldus David Snelleman, directeur Dura Vermeer.

Brede doelgroep

De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een deel levensloopbestendig. Daardoor zijn ze geschikt voor een brede doelgroep die in een stedelijke omgeving wil wonen. Op de begane grond komen maatschappelijke voorzieningen. 

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Met de realisatie van dit grote aantal betaalbare sociale huurwoningen kunnen we veel woningzoekenden in Gouda huisvesten. Daarom ben ik erg blij met de samenwerking met Dura Vermeer en deze overeenkomst, zodat we kunnen gaan bouwen!”

Planning

De planning is dat in het laatste kwartaal van dit jaar wordt gestart met de bouw en dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn. Binnenkort ontvangen de omwonenden een uitnodiging voor een informatieavond. Lees meer over het project op www.mozaiekwonen.nl.

Interesse in een woning?

Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur op WoningNet. Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 15 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 17 uur geleden