Na restauratie worden de letters weer bevestigd
Na restauratie worden de letters weer bevestigd Foto: PR

Letters IJsselhof tijdelijk verwijderd

Algemeen 913 keer gelezen

GOUDA-Vadaag zijn tijdelijk de letters ‘IJsselhof’ van de monumentale muur bij de ingang van de gelijknamige begraafplaats gehaald.

De letters hebben een historische waarde voor Gouwenaars, omdat ze al decennia de toegang tot de (natuur)begraafplaats, het crematorium en de afscheidslocatie sieren. De letters zijn daarmee een belangrijk herkenningspunt voor bezoekers aan de Goejanverwelledijk in Gouda.

‘De muur waarop de letters zijn bevestigd is monumentaal beschermd en is toe aan onderhoud. Een bedrijf gespecialiseerd in onderhoud van monumenten, voert het onderhoud uit. Weersinvloeden hebben geleid tot onder meer verkleuring van de muur en aantasting van het voegwerk. Dat wordt schoongemaakt en gerepareerd. Daarvoor is het nodig om de letters te verwijderen. De letters zelf worden op veilige manier opgeslagen.”bevestigt locatuenabager Martin Vijverberg

Opfrisbeurt

Het onderhoud aan de monumentale muur is niet alleen nodig om het monument te behouden, maar past ook in de totale opfrisbeurt van IJsselhof. Eigenaar Yarden werd vorig jaar overgenomen door branchegenoot coöperatie DELA. Die besloot tot de opfrisbeurt van vooral de natuur op en rondom IJsselhof en enkele gebouwen. Bezoekers ervaren weinig overlast van de opfrisbeurt, omdat die in fases gebeurt in een jaar tijd.


Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden