Afbeelding
Foto: pr

Joyce Sylvester maakt vooroordelen, discriminatie en racisme bespreekbaar

Algemeen 497 keer gelezen

GOUDA • Stichting 21 maart zet zich in om vooroordelen, discriminatie en racisme bespreekbaar te maken. Niet over elkaar, maar met elkaar praten om zo tot meer wederzijds begrip te komen. Op donderdag 16 juni vanaf 20.00 uur komt dr. Joyce Sylvester een lezing geven in de Sociëteit Concordia Gouda, Westhaven 27.

Joyce Sylvester is bij uitstek een ervaringsdeskundige voor wat betreft de mogelijkheden en onmogelijkheden die de Nederlandse samenleving te bieden heeft voor inwoners met een Surinaamse achtergrond. In 2021 verscheen haar boek ‘Bent ú de burgemeester? Autobiografie van een pionier’. Haar ervaringen heeft zij in dit boek beschreven.

Dit bijzondere boek is het cadeau dat Joyce Sylvester aan iedere belangstellende voor deze lezing beschikbaar stelt. Behoort u bij de eerste vijftig aanmeldingen en bezoekt u haar lezing, dan ontvangt u haar boek kosteloos.

Joyce Sylvester (Amsterdam, 1965) is afgestudeerd in communicatiewetenschappen en politicologie en promoveerde aan de Vrije Universiteit. Zij heeft een lange loopbaan in publieke functies, onder meer als lid van de Eerste Kamer (2003-2015) en waarnemend burgemeester (Naarden, Anna Paulowna).

Op dit moment is zij Substituut Ombudsman bij de Nationale Ombudsman. Onlangs is zij door het kabinet benoemd als voorzitter van de nieuw op te richten Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme. In die rol wordt zij verantwoordelijk voor interdisciplinair en wetenschappelijke onderzoek naar discriminatie en racisme in Nederland.

Aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mail naar secretaris@stichting21maart.nl.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sandra (l) en Inger bij de bekende geitenpiramide.
Kinderboerderij bestaat 50 jaar en viert jubileumjaar: 'Voor veel mensen is hier een plek' Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 21 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 23 uur geleden