Afbeelding

Hardlopen voor goede doelen rond de Reeuwijkse Plassen

Algemeen 414 keer gelezen

GOUDA • Rennen voor een goed doel, dat is een goed idee. Op vrijdag 16 juni vindt de tweede editie van de Wereldrun plaats, een mooie tocht in de omgeving van de Reeuwijkse Plassen.

Vijf of twaalf kilometer voor de hardlopers en voor de wandelaars wordt er een tocht van negen kilometer uitgezet. Het parcours start nabij restaurant Reeuwijkse Hout en de opbrengst van de Wereldrun is bestemd voor twee goede doelen: MAF en Wycliffe Bijbelvertalers.

Om 19:30 uur klinkt het startsein en starten de deelnemers aan het parcours van twaalf kilometer. Een kwartier later, om 19:45 uur, start de groep voor de tocht van vijf kilometer. De startnummers zijn drie kwartier voor de start verkrijgbaar. Degenen met de snelste tijd winnen een mooie prijs. De deelnemers betalen inschrijfgeld en kunnen daarnaast zelf een actiepagina aanmaken om extra geld op te halen voor het goede doel. De teller staat nu op ongeveer duizend euro.

Opbrengst naar MAF en Wycliffe

De opbrengst van het evenement is bestemd voor drie Gouwenaren: Bert en Koen en Petra den Hartogh. Bert is vorig jaar door MAF als piloot uitgezonden naar Haïti. Een land dat geteisterd is door natuurrampen en in de greep wordt gehouden door politieke onrust. Berts hulp is hier onmisbaar.

Koen en Petra zijn door Wycliffe uitgezonden naar Papoea Nieuw Guinea en werken aan het verbeteren van het onderwijs. Via tablet of telefoon worden Bijbelverhalen voorgelezen in de stamtaal, in het Engels en er is ondersteuning door gebarentaal.

De Wereldrun wordt georganiseerd door de thuisfrontcommissies (TFC’s) van Bert, Koen en Petra. Zij organiseren verschillende acties om geld op te halen voor het goede doel. In juni 2019 vond de eerste editie van de Wereldrun plaats.

Voor de Wereldrun hebben de TFC’s hun krachten gebundeld. Hardlopers kunnen zich online inschrijven.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 19 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 22 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14