null
null

Heel Gouda fietst en wandelt: update

Algemeen 725 keer gelezen

GOUDA • Een vriendenclub van Gouwenaars organiseert ter gelegenheid van Gouda750 in het Pinksterweekend van 5 en 6 juni een ontdekkingsreis rond Gouda. Het gaat om 3 fietstochten en 5 wandelroutes. Stempelkaarten en een medaille aan het eind zorgen voor een ‘Elfstedengevoel’.

“Hoe mooi het centrum van Gouda ook is: we willen iedereen uitdagen dit keer de andere kant van Gouda te bekijken en Gouda te leren kennen langs de randen van de stad en de dorpen van het Groene Hart. De routes gaan door de mooiste stukken van Gouda en omgeving.

Feestelijke start- en finish

Start- en finishlocaties zijn: 14theroad (Goudasfalt), Atletiekvereniging AV Gouda, Speeltuinvereniging de Sluis en Wielervereniging GRTC Excelsior. Er zijn op deze plekken horecavoorzieningen en doorlopend verrassende muzikale optredens. Zowel de Eerste als de Tweede Pinksterdag worden tussen 17.00 en 22.00 uur extra feestelijk en muzikaal afgesloten op het terras van het voormalig schipperswachtlokaal het IJsselhuis Museumhavencafé.

Iedereen kan meedoen

Er zijn drie verschillende fietstochten van 25, 50 en 120 kilometer en vijf verschillende wandelroutes tussen 8 en 20 kilometer. Daarnaast zijn er twee rolstoelvriendelijke wandelingen. De routes zijn bewegwijzerd en er zijn routebeschrijvingen op papier. Deelnemers bepalen hun eigen tempo.

Rolstoelvriendelijke routes

Om ervoor te zorgen dat écht iedereen kan meedoen zijn er twee rolstoelvriendelijke wandelroutes toegevoegd aan het programma: één vanaf speeltuin de Sluis en één vanaf de wielerbaan van Excelsior (Goverwelle).

Muziekprogramma is rond

Zondag 5 juni vanaf 13.00 uur en maandag 6 juni vanaf 09.00 uur zijn er bij alle start- en finishlocaties optredens. Er treden ruim 20 - vooral Goudse - artiesten en bandjes op. Daarnaast is er op beide dagen een ’s avonds een feestelijke afsluiting bij het museumhavencafé. Zie voor het programma de website www.heelgoudafietstenwandelt.nl/programma. “We organiseren dit evenement in samenwerking met Huiskamer van de Stad, die in het pré corona tijdperk succesvol vele intieme en kleinschalige optredens organiseerde.
Wethouder Michel Bunnik is niet voor niets de wethouder die over sport in Gouda gaat. Hij doet de wandeling van 20 km langs de randen van de stad. Wil je met hem meewandelen dan ben je welkom. Het vertrek staat gepland op zondag 5 juni om 09.00 uur bij 14theroad (Goudasfalt). Vind je 20 km te ver, dan loop je gewoon een stukje mee.

Informatie

Deelname kost 3,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee. Wie meer wil weten kan terecht op de website. Daar staat alle informatie op een rijtje en er kan worden ingeschreven.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 21 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws gisteren
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14