Afbeelding
Foto: Jan van den Berg

Asielboot blijft voorlopig liggen waar hij ligt

Algemeen 661 keer gelezen

GOUDA • Als het aan het Gouds college ligt, blijft de hotelboot met asielzoekers nog wel een tijdje in het Gouwekanaal liggen. Het college heeft besloten de noodopvang wederom met minimaal een half jaar te verlengen.

De gemeente gaat in gesprek met direct omwonenden en de gemeenteraad en zal daarna een definitief besluit nemen. De huidige afspraken met het COA lopen op 1 juli af.

Het COA heeft de gemeente Gouda gevraagd om de noodopvang te verlengen voor de duur van 1,5 jaar. De noodopvang is de afgelopen periode goed verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Het college wil de afspraken eerst met een half jaar verlengen en zal daarna een nieuwe afweging maken.

De huidige hotelboot is per 1 juli niet meer beschikbaar. Er komt een andere hotelboot die naar verwachting ruimte biedt voor maximaal 185 asielzoekers. Burgemeester Verhoeve: “De nood is nog steeds zeer hoog. De situatie in Ter Apel is helaas nog steeds schrijnend. Dagelijks staan er berichten in de media over de druk op de asielketen en het feit dat vluchtelingen geen slaapplek meer kan worden geboden.

Gouda is en blijft een gastvrije stad. Sinds de komst van de vluchtelingen zijn de vluchtelingen warm welkom geheten door Gouwenaars. Dat is nog steeds hard nodig. Als stadsbestuur vinden we dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen”.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden