Boer Martijn werkt hard in zijn vegaBoerderij.
Boer Martijn werkt hard in zijn vegaBoerderij. Foto: pr

VegaBoerderij: juist nú instappen voor de mooiste pakketten

Algemeen 345 keer gelezen

BODEGRAVEN • Na de verhuizing van de VegaBoerderij naar de Buitenkerk 57 is de groente inmiddels voldoende gegroeid om te starten met de uitgifte van groentetassen.

Er is voldoende gezaaid en aangepoot zodat nieuwe leden ook nog kunnen aansluiten. De pakketten worden tot december wekelijks geleverd. De VegaBoederij is een lokaal initiatief, onder het motto: lokaal, gezond en lekker. Het is een coöperatie van leden, die gezamenlijk een boer in dienst hebben, die met enkele trainees en vrijwilligers zorgt dat er genoeg opbrengst van het land komt.

Na de verhuizing van de VegaBoerderij naar de Buitenkerk in Bodegraven is ook een tunnelkas geplaatst. De boer, Martijn van Zanten, heeft veel ervaring met de natuurlijke wijze van voedsel laten groeien, en wist ook het afgelopen jaren verbazend veel groente voor de leden te verbouwen.

De VegaBoerderij heeft nu ruimte gevonden bij Aad en Nanda van Dam, op een klassiek boerenbedrijf. De voedselpakketten kunnen op vrijdag en zaterdag tussen 10.30 en 13.30 worden opgehaald. De eerste keer op 3 en 4 juni zit daar waarschijnlijk in: spinazie, veldsla, radijs, romaanse sla, knoflook en ui. Een voorbeeld van het pakket vorig jaar: aardappelen, spitskool, courgette, komkommer, aubergine, tomaat, bonen, venkel, peterselie, koolrabi.

Meer weten? Klik dan hier.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Gouda: programma op de Markt en dit is er verder te doen Nieuws 11 uur geleden