Afbeelding
Foto: Jan van den Berg

Noodopvang asielboot weer verlengd

25 mei, 18:31 Algemeen 542 keer gelezen

GOUDA - Als het aan het Gouds college ligt, blijft de hotelboot met asielkzoekers nog wel een tijdje in het Gouwekanaal liggen. Het college heeft besloten de noodopvang wederom met minimaal een half jaar te verlengen.

Dit op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De gemeente gaat in gesprek met direct omwonenden en de gemeenteraad en zal daarna een definitief besluit nemen.

Noodopvang
Op dit moment vangt Gouda tijdelijk vluchtelingen op in een hotelboot aan het Gouwekanaal. De huidige afspraken met het COA lopen op 1 juli af. Het COA heeft de gemeente Gouda gevraagd om de noodopvang te verlengen voor de duur van 1,5 jaar. De noodopvang is de afgelopen periode goed verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Het college wil de afspraken eerst met een half jaar verlengen en zal daarna een nieuwe afweging maken. De huidige hotelboot is per 1 juli niet meer beschikbaar.

Er komt een andere hotelboot die naar verwachting ruimte biedt voor maximaal 185 asielzoekers. Burgemeester Pieter Verhoeve: “De nood is nog steeds zeer hoog. De situatie in Ter Apel is helaas nog steeds schrijnend. Dagelijks staan er berichten in de media over de druk op de asielketen en het feit dat vluchtelingen geen slaapplek meer kan worden geboden. Gouda is en blijft een gastvrije stad. Sinds de komst van de vluchtelingen zijn de vluchtelingen warm welkom geheten door Gouwenaars. Dat is nog steeds hard nodig. Als stadsbestuur vinden we dat we hierin onze verantwoordelijkheid moeten nemen”.

Informatiebijeenkomst
Omwonenden zijn per brief op de hoogte gebracht. Voor direct omwonenden organiseert de gemeente, samen met het COA een informatiebijeenkomst.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie