Afbeelding
Foto: pr

Kind & Co trekt in bij voetbalvereniging Olympia

Algemeen 715 keer gelezen

GOUDA • Kinderopvangorganisatie Kind & Co opende op 28 april officieel de eerste Sport BSO in Gouda bij voetbalvereniging Olympia. De buitenschoolse opvang activiteiten startten daar al in november.

Wethouder Bunnik, Olympia-voorzitter Edo Neefjes en directeur Bertus Koot van Kind & Co openden samen met 122 kinderen vanuit locaties in Gouda van Kind & Co de Sport BSO door juichend door een doorgeknipt lint te rennen. Voor de kinderen van Kind & Co was de hele dag een feestelijk activiteitenprogramma georganiseerd.

Wethouder Bunnik: ”Heel mooi dat Olympia en de kinderopvang elkaar gevonden hebben. Sluit aan op gemeentelijk beleid om sportlocaties zo optimaal mogelijk te benutten en kinderen meer te laten bewegen.”

Directeur Koot: “We zijn trots op onze pedagogische medewerkers, die hier op een prachtige locatie allerlei sport- en spelactiviteiten kunnen bieden zowel buiten als bij slecht weer in het clubhuis.”

Edo Neefjes van de bijna 136-jarige voetbalclub voegde hieraan toe dat Olympia altijd zoekende is om meer mensen in beweging te brengen en de club vitaal te houden. De kinderen gaf hij mee: “Weet je dat sporten ook heel goed is voor je hersenen? Misschien word jij in de toekomst wel de nieuwe wethouder of directeur van Kind & Co?”

De Sport BSO is ‘s middags geopend op maandag, dinsdag en donderdag voor kinderen vanaf 7 jaar. De kinderen zijn minimaal anderhalf uur buiten. Clustermanager Bianca Vroegindewei van Kind & Co: “Onze Sport BSO heeft begeleid vervoer op de fiets van school naar Olympia voor de kinderen van de Bijenkorf, Triangel, Goudakker, Cirkel en ‘t Carillon. Ouders halen hun kind met de fiets weer op bij Olympia. Kinderen van andere scholen zijn ook welkom, als ze zelf van hun school naar de Sport BSO kunnen komen.”

De activiteiten op de Sport BSO worden verzorgd door de pedagogische sportinstructeurs Sander, Joey en Janos.

Meer info is hier te vinden.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie