<p>Met een rollator is wandelen in de buurt niet veilig.</p>

Met een rollator is wandelen in de buurt niet veilig.

(Foto: pr)

‘Moeilijk lopen in wijk zonder stoepen’

  •   keer gelezen

GOUDA • Gouda Vitaal vraagt zich af of voetgangers in de Jan van Riebeecklaan en omgeving niet beter bediend zouden moeten worden.

“Wij zijn benaderd door een bewoonster van een woonlocatie van Gemiva aan de Jan van Riebeecklaan”, zegt Theresia Uittenbroek van de fractie. “Daar mensen wonen met een verstandelijke beperking in hun eigen appartement. Deze wijk heeft bijna geen stoepen, waardoor mensen op de weg moeten lopen waar veel onoverzichtelijke situaties zijn.

Deze mevrouw doet dagelijks lopend haar boodschappen met een rollator en is al een paar keer bijna aangereden. Zij voelt zich erg onveilig en vraagt ons om hulp.”

Extra aandacht

Uittenbroek is ter plekke wezen kijken en heeft een aantal foto’s gemaakt van gevaarlijke hoeken. Ze stapt ermee naar het college van burgemeester en wethouders. “Daarnaast zijn de stoepen die wel aanwezig zijn aan de randen van de wijk te hoog voor haar. Ze is bang dat ze omvalt als ze haar rollator op moet tillen waardoor ze gedwongen is om ook daar op de weg te blijven lopen.

In het kader van toegankelijkheid staat in het VN-Verdrag handicap dat ook mensen met een beperking onbeperkt mee moeten kunnen doen. In een wijk waar een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking staat zou hier extra aandacht voor moeten zijn.”

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten