<p>Springdemonstraties bij de Goudse Ruiterclub.</p>

Springdemonstraties bij de Goudse Ruiterclub.

(Foto: Marianka Peters)

Goudse Hofstedendagen beloven ouderwets spektakel

  •   keer gelezen

GOUDA • De Goudse Hofstedendagen worden dit jaar voor de 43ste keer georganiseerd. Het feestelijke weekend is niet meer weg te denken uit de activiteitenagenda van de stad.

Het is ook dit jaar weer feest aan de Bloemendaalseweg. Jaarlijks wordt hier het voorjaar een evenement georganiseerd, dat afhankelijk van het weer ieder jaar opnieuw duizenden bezoekers trekt die volop genieten van de vele uiteenlopende mogelijkheden die hen worden geboden. De activiteiten spelen zich af in en rond oude hofsteden en woonhuizen die gelegen zijn langs de lange smalle Bloemendaalseweg.

De weg is een oud veenlint dat loopt van het centrum van Gouda naar het viaduct onder de A20 richting Waddinxveen. Het vormt een mooie groene buffer tussen twee grote Goudse woonwijken: Bloemendaal en Plaswijck. De weg is afgesloten voor snelverkeer en is een druk gebruikte fiets- en wandelroute naar station, school en werk. In de oude hofsteden vinden vele sociaal culturele activiteiten plaats. Op 14 en 15 mei is dit feestelijke weekend te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten dit weekend. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand of tuin en in hun bezigheden. Een unieke gelegenheid om eens wat meer te weten te komen over hoe ze leven en wat ze doen. Zeker bij mooi weer een echte aanrader voor jong en oud.

Van alles te beleven

Door een bezoek aan dit bruisende weekend kan iedereen kennismaken met de diversiteit en vele uiteenlopende facetten van een van de weinige veenlinten in een stad. Op veel erven zijn er een tal van activiteiten, voor jong tot ouder. Er zijn onder andere optredens van muziekgroepen, ambachten als kaas en kaarsen maken, demonstraties met pony’s, informatie over natuur en groen, creatief plein, kraampjes met verkoopproducten, foto tentoonstellingen en meer.

Ook voor kinderen zijn er tal van activiteiten als spelletjes, ponyritjes, springkussen, stormbaan, schminken en speurtochten. Goochelaar Jannes zal ook voor vermaak zorgen langs de weg en op erven. Voor een hapje en een drankje is er ruim voldoende aanbod, van een broodje worst tot een kaaswafel, er is van alles te verkrijgen. De officiële opening is om 11.00 uur bij het GouwePalet. Zij vieren hun 35-jarig jubileum.

Aan wethouder Van Vugt de eer om deze editie van de Goudse Hofstedendagen officieel te openen.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten