<p>Wereldwunjek Gouida</p>

Wereldwunjek Gouida

(Fotil Marianka Perers:)

Faitrade wandeling is terug

  •   keer gelezen

gouda • De jaarlijkse Fairtrade Week van 7 tot en met 15 mei biedt° een zeer gevarieerd programma met een speciale wandeling, een Wereldreis voor scholieren, de première van een film en winkels die speciale acties voeren .

Een traditie van de Goudse Fairtrade Week keert terug: de Fairtrade wandeling. Een wandeling door Gouda langs zaken, die allemaal te maken hebben met het thema van dit jaar: ‘Eerlijke prijs, leefbaar loon voor iedereen’. Het gaat over de historie van Gouda en de sociale ongelijkheid en werkomstandigheden in vroeger tijden. Onderweg worden bezoeken gebracht aan enkele Fairtrade deelnemers. De wandeling is op zaterdag 7 mei; de start is om 14 uur bij Outdoor Gouda aan de Nieuwehaven 45a. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Graag vooraf aanmelden via info@fairtradegemeentegouda.nl Wees er snel bij want het aantal deelnemersplaatsen is beperkt. Inlichtingen: 0612999882.

Het thema dit jaar is: eerlijke prijs, leefbaar loon voor iedereen, Jaarlijks is tijdens de Fairtrade Week de Wereldreis voor basisscholieren. In dit jubileumjaar (Fairtrade Gouda bestaat 10 jaar) doen er vijf basisscholen met in totaal zes groepen mee aan dit door de scholen zeer gewaardeerde evenement. De leerlingen van de scholen Wereldwijs Auris Taalplein, Triangel, Carillon (2x) en Vindingrijk maken in kleine groepjes een wandeling langs acht Fairtrade winkels en horeca in de binnenstad. De deelnemende ondernemingen zijn: Edelsmid FB, Biowinkel, Speeldoos, Karakter, Wereldwinkel, Curcuma, Puur en Outdoor. Vertrekpunt is steeds de studio van RTV Gouwestad. De Wereldreis speelt zich af tussen 10 en 17 mei. Fairtrade organiseert dit in samenwerking met de Brede School,

airtradegemeentegouda.nl/

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten