De prijswinnaars van de verhalen wedstrijd.
De prijswinnaars van de verhalen wedstrijd. Foto: Marianka Peters

Mooie Goudse verhalen voor in de bus van Arriva

Algemeen 659 keer gelezen

GOUDA • Gouda heeft veel meer te vertellen dan gedacht. Er zijn zó veel leuke, mooie en ontroerende Goudse Verhalen ingestuurd voor de winactie, dat de jury heeft besloten niet vijf maar zes verhalen te belonen. Dat wordt lezen, in de bussen van Arriva.

Een stad die 750 jaar bestaat, heeft natuurlijk sowieso een rijke geschiedenis. Maar ook vandaag zijn er verhalen en die worden over 750 jaar met net zoveel plezier gelezen, als wij dat nu doen met die van toen. Het feestjaar Gouda750 is een zes maanden durende citytrip voor jong en oud, vol kleine en grote evenementen waaraan iedereen kan meedoen.

Bijzondere plek

Arriva brengt inwoners uit de hele regio ernaartoe. En onderweg kunnen de buspassagiers via QR-codes op de stoelen genieten van een op-en-top Gouds Verhaal. Mooie herinneringen aan een bepaalde plek, een speciale gebeurtenis of een bijzonder persoon. Een droom over iets wat nog gerealiseerd wordt in de stad. Prachtige gedachten aan vrienden, werk, school? Alles heeft een verhaal en die verhalen zijn door een deskundige jury gelezen en beoordeeld. De winnende inzendingen krijgen een unieke plek in de bus.

Gouda heeft me omarmd

Uit de vele indrukwekkende verhalen zijn er zes als beste tevoorschijn gekomen. Maar, zegt de jury, die keuze was bijzonder moeilijk want Gouda blijkt te barsten van de mooie verhalen én van mensen die ze ongelofelijk goed kunnen vertellen. De winnende verhalen zijn ‘De keien van Gouda’ van Marlieke Moons, ‘Hofstedes herinneringen deel 2’ van Adrie Hofstede, ‘Gouda ontdekken tijdens de popronde’ van Joshua van Meuwen, ‘De hotelboot in Gouda’ van de bootbewoners, ‘Goudse Giganten’ van Evert Josemanders en als bonus ‘Gouda heeft me omarmd’ van Marie-José Peters.

Stuk voor stuk verhalen om van te smullen. En wat nog leuker is, wie de komende periode in de bus van Arriva stapt, kan ze dankzij een QR-code tijdens de rit lezen.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden