Afbeelding
Foto: Sandra Zeilstra

Koning opent feestjaar Gouda 750

Algemeen 1.129 keer gelezen

GOUDA • Hoog bezoek voor Gouda, op de dag het grote feest ter ere van Gouda750 officieel begon. Dinsdag om 14.00 uur draaide de dienstauto met koning Willem Alexander het Vroesenpleintje op.

Het staatshoofd kwam speciaal naar onze mooie stad om de viering van 750 jaar stadsrechten te openen. Vele honderden Gouwenaars en bezoekers uit de hele regio waren naar het centrum gekomen om dat bijzondere moment van dichtbij mee te maken. Het decor, het weer, de mensen. Alles ademde een feestelijke stemming. 

De koning opende Beleef het Wonder van Gouda, terwijl Maaike Ouboter haar versie van Harnas van Glas zong. Daarna volgde een programma met vele Goudse bekende gezichten, die ieder hun steentje aan de viering van Gouda750 toelichtten. 

Verslaggeefster Marianka Peters van Het Kontakt Goudse Post beleefde een van de mooiste dagen van haar loopbaan als journalist. “Het is heel bijzonder om juist in een feestjaar als dit zo dicht bij de activiteiten in Gouda te kunnen staan. Het bezoek van de koning is natuurlijk het hoogtepunt van deze week, maar er komen er meer. Als je het programma ziet voor de komende maanden, dan weet je dat Gouda dit feestjaar voorlopig niet zal vergeten. We mogen hier als stad en als organisatie heel trots op zijn.”

De foto’s zijn van Jan van den Berg en Sandra Zeilstra

Marianka Peters

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie