<p>Marloes Klomp en Ron de Haas tekenen voor samenwerking tussen Ipse de Bruggen en Moza&iuml;ek Wonen.</p>

Marloes Klomp en Ron de Haas tekenen voor samenwerking tussen Ipse de Bruggen en Mozaïek Wonen.

(Foto: pr)

Ipse de Bruggen huurt woningen met extra zorg in De Koploper

  •   keer gelezen

GOUDA • Zorgorganisatie Ipse de Bruggen gaat 32 woningen huren van Mozaïek Wonen in ‘De Koploper’ aan de Burgemeester Jamessingel.

Ipse de BruggenIpse de Bruggen levert zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT). De bewoners hebben grote mate van zelfstandigheid. Er is 24-uurszorg aanwezig. Begeleiders gaan bij de bewoners langs voor begeleiding en ondersteuning.

In het appartementencomplex komt ook een tweetal steunpunten. Hier kunnen bewoners bijvoorbeeld terecht om een hulpvraag te stellen, een kop koffie te drinken, of mee te eten.

Marloes Klomp, projectleider Ipse de Bruggen: “We krijgen een mooie locatie erbij, dicht bij het station en het centrum van Gouda. Op de begane grond maken we ruimte voor dagbesteding en trainingsdoeleinden. We willen zoveel mogelijk aansluiten bij een gewone woonsituatie. Mensen hebben een eigen voordeur, badkamer en keuken.”

2024 klaar

Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: ”Het is mooi dat we ons op deze manier kunnen inzetten voor huurders die voor hun huisvesting bijzondere aandacht en zorg nodig hebben. Dat is ook onderdeel van onze missie.”

De nieuwbouw is onderdeel van het project de Goudse Spoorzone. De eerste woningen zijn begin 2024 klaar.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten