<p>• Garro Wiersma (l) en Floor de Groot.</p>

• Garro Wiersma (l) en Floor de Groot.

(Foto: Geurt Mouthaan)

Uitgever van Het Kontakt neemt Weekblad deGouda over

  •   keer gelezen

GOUDA/GOUDRIAAN • Huis-aan-huis krant Weekblad deGouda is overgenomen door Kontakt Mediapartners, de uitgever van huis-aan-huis krant Het Kontakt – Goudse Post. Afgelopen donderdag tekenden beide partijen de overeenkomst. Het samenvoegen van beide kranten zorgt voor één sterk krantenmerk voor Gouda en omgeving.

Hiermee komt een einde aan ruim zeventien jaar ‘De Krant van Gouda’, die later werd afgekort tot ‘deGouda’, en start een nieuw begin bij Het Kontakt. De lokale onderzoeksjournalistiek (uitgevoerd door Stichting Lokale Verbinding) en de radioactiviteiten van GoudaFM maken geen onderdeel uit van de overname.

Magazine
“De overname geeft ons de mogelijkheid Het Kontakt - Goudse Post in Gouda nog beter op de kaart te zetten. Stap voor stap willen we de invulling verbeteren”, zegt uitgever Floor de Groot. “Ook voor de adverteerder schept het duidelijkheid. Voor uitingen in print zijn wij voortaan hét kanaal.”

Op welke wijze deGouda zal worden voortgezet wordt momenteel bekeken. Het Kontakt - Goudse Post blijft sowieso wekelijks op woensdag verschijnen. Waarschijnlijk wordt daar een aantal keren per jaar een mooi magazine aan toegevoegd.

Overlap weg
“Door de overname is de overlap tussen beide bedrijven verdwenen. We vullen elkaar nu uitstekend aan en kunnen zo onze klanten de beste dienstverlening bieden,” aldus Garro Wiersema, directeur Print Media Nederland, uitgever van deGouda.

“Wij gaan ons nu volledig richten op het bedenken van originele communicatiestrategieën, cross-mediale campagnes, het verzorgen van podcasts en het uitbreiden van onze unieke muziekproducties, zoals het maken van muziek onder video’s van klanten. Daarnaast blijven we ook met papier werken als uitgever van o.a. boeken en (klant)magazines.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten