Wethouder van Vugt en initiatiefnemer Jeroen Bakker in Goudplek.
Wethouder van Vugt en initiatiefnemer Jeroen Bakker in Goudplek. Foto: Marianka Peters

Goudplek: unieke locatie voor luxe vergaderingen in hartje Gouda

Algemeen 500 keer gelezen

GOUDA • Wethouder Van Vugt heeft de unieke vergader- en trainingslocatie Goudplek in de Speldenmakerssteeg geopend.

Jeroen Bakker is het brein achter Goudplek. Hij wil een exclusieve ruimte bieden waar gasten zich tijdens een training of een vergadering kunnen verwonderen en (laten) bewonderen. Een plek waar mensen zich thuis voelen. Wie in Goudplek stapt, kijkt zijn ogen uit. In de vitrinekast en aan de wanden huist een schat aan verhalen. Ieder object heeft zijn eigen verhaal, met hier en daar een knipoog.

Plek met karakter

De kunstverzameling is met zorg samengesteld met als uitgangspunt kunst over Gouda of van Goudse kunstenaars. Van kleine plateelvaasjes van PlaZuid die vertegenwoordigers als promotie gebruikten, een toren van Arie Bouter, een pijpencollectie tot aan het geschiedkundige boek ‘Beschryving der stad Gouda’ van Ignatius Walvis uit 1713.

Het pronkstuk is een origineel rood-wit luik van het Stadhuis met daarachter een schilderij van de trouwzaal, gemaakt door kunstenaar Harmen Kooistra. Jeroen Bakker, ook bekend van het boek 750xGouda, ontwikkelt en geeft opleidingen en trainingen. Hiervoor maakte hij gebruik van externe locaties, vaak bij hotelketens.

Dat kon anders, volgens hem. “Het is altijd goed om zo nu en dan eens op een externe locatie te vergaderen. Je raakt geïnspireerd en wordt creatiever. En een inspirerende locatie maakt ook nog eens het verschil in het leereffect. Het was dan ook mijn droom om in mijn eigen stad een vergaderruimte te openen waar je je ogen uitkijkt en je je ook thuis voelt. Met deze locatie laat ik mensen ook nog eens kennismaken met onze prachtige binnenstad.”

Suikerwerkfabriek

Op de Speldenmakerssteeg 12 was vroeger een suikerwerkfabriekje en een kaasopslag gevestigd. Nu is het een intieme ruimte met karakter en fraaie details. Aan alle faciliteiten van een moderne en exclusieve vergaderlocatie is gedacht. Geen behoefte aan een vergadertafel? Met één druk op de knop verdwijnt de tafel naar het plafond. Zo kan de hele oppervlakte van de ruimte gebruikt worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik goudwerk.nll.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Regenboogvlag met stok en al van kerk gesloopt Nieuws 25 mei, 16:09
Afbeelding
Streekarchief Midden-Holland start met een digitaal depot voor de opslag van digitale archieven Nieuws 25 mei, 15:30
Afbeelding
Katrin Himmler en Arnon Grunberg in gesprek in de Sint Jan Nieuws 25 mei, 14:30