<p>Trotse Elly ontvangt de vrijwilligerspenning.</p>

Trotse Elly ontvangt de vrijwilligerspenning.

(Foto: pr)

Vrijwilliger Elly is de trots van het Speelcafé

  •   keer gelezen

GOUDA • Elly van Nieuwkoop-Spijker heeft de vrijwilligerspenning ontvangen uit handen van Wethouder Michel Klijmij-Van der Laan.

Vanaf 1999 zet Elly zich in voor het spelende kind. Ze werd vrijwilliger bij de speel-o-theek in Wijkcentrum De Buurtstee. Daar zorgde ze er met de andere vrijwilligers voor dat ouders voor hun kinderen passend speelgoed konden lenen.

Elly nam zitting in de speelgoedcommissie, die ervoor zorgde dat het assortiment actueel was en gereed om uit te lenen. Toen in 2009 het Speelcafé vanuit de speel-o-theek werd opgericht, was Elly meteen bereid om ook daar haar energie in te steken. En dat doet ze tot op de dag van vandaag.

Fijne plek

Inmiddels is de speel-o-theek opgeheven, maar het Speelcafé is meeverhuisd naar Ontmoetingscentrum Van Noord. Iedere dinsdagochtend is Elly daar als eerste aanwezig om het spelmateriaal uit de kasten te halen en met de dienstdoende collega’s klaar te zetten in de Speelcafé ruimte. Daar ontvangt zij de ouders en grootouders die met hun kleine kinderen komen spelen.

Het Speelcafé is een fijne plek voor ouders, grootouders en gastouders om een ochtendje te vertoeven met hun kleine kinderen. Zij ontmoeten daar andere opvoeders, waardoor zij ervaringen kunnen uitwisselen. Het spel van het jonge kind staat centraal. Maar nu was de ere-plek even gereserveerd voor Elly.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten