<p>Fred en Menno doneren groot bedrag aan de kinderafdeling van het GHZ.</p>

Fred en Menno doneren groot bedrag aan de kinderafdeling van het GHZ.

(Foto: pr)

Fred en Menno racen grote zak geld bij elkaar voor kinderafdeling GHZ

  •   keer gelezen

GOUDA • Eind januari reden Fred Boevé en Menno Wiersma de rally Navigate North, een barre tocht door Scandinavië van 7000 kilometer in zeven dagen door lage temperaturen en veel sneeuw. Hun team ‘Cape Cruising 4 kids’ eindigde op een keurige zesde plaats, maar belangrijker de actie die hiermee gepaard ging om geld in te zamelen voor de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Met dit geld worden verschillende projecten gerealiseerd, zoals een kindvriendelijke ontvangst in de wachtkamer van de Kinderpoli met leuke spellen en muurafbeeldingen met de Dieren van onze GHZoo, mooi ingerichte behandelkamers op de Kinderpoli zodat kinderen zich op hun gemak voelen tijdens onderzoeken, een leuke zoekplaat op de muur van de Kinder OK en een foldertje met weetjes, zodat kinderen zijn afgeleid tijdens het wachten op hun operatie.

Er ging ook een deel naar de Hospital Hero App, een app waarmee kinderen het ziekenhuisbezoek beter kunnen voorbereiden en spanning en angst wegnemen. Door vele gulle gevers, zowel particulieren als bedrijven is er een fenomenaal bedrag van ruim 30.000 euro ingezameld. Het is overhandigd aan Mascotte Freeke en de kinderartsen van het GHZ.

Doneren kan nog steeds.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten