Marianka Peters neemt de oorkonde behorende bij de Hart voor Goudaprijs in ontvangst van Koos Boonstra, voorzitter Kwartaal Club.
Marianka Peters neemt de oorkonde behorende bij de Hart voor Goudaprijs in ontvangst van Koos Boonstra, voorzitter Kwartaal Club.

Hart voor Goudaprijs voor Marianka Peters

Gouda - De Goudse journalist en fotograaf Marianka Peters, tevens eindredacteur van de Goudse Post, heeft afgelopen vrijdag de Hart voor Goudaprijs 2017 van de Kwartaal Club toegekend gekregen.

Jaarlijks kent de Kwartaal Club de prijs toe aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de stad. "Marianka is actief op vele gebieden, maar ontvangt de prijs speciaal voor haar inspanningen als eindredacteur en fotograaf van de Goudse Post. Omdat zij het grootste deel van de berichtgeving en de fotografie voor eigen rekening neemt, drukt zij een zwaar stempel op de Goudse Post. Haar invloed is nog groter door haar wekelijkse column FF Tussendoor, waarmee ze heeft bewezen spraakmakend te zijn," aldus het juryrapport. "Vanwege die column kwam zij regelmatig stevig in botsing met zowel reguliere lezers als gezagsdragers in Gouda. Marianka heeft laten zien dat zij onafhankelijk is." De Kwartaal Club is een ontmoetingspunt voor journalisten, voorlichters en politici in Gouda, naar het voorbeeld van het Haagse perscentrum Nieuwspoort. Dit jaar werd de beoordeling niet enkel overgelaten aan de jury, maar konden alle leden van de Kwartaal Club hun stem uitbrengen. Sinds 1991 is Marianka de eerste journalist die de prijs heeft gekregen. Onder meer Gouda's eerste stadsdichter Inez Meter, Museumdirecteur Gerard de Kleijn en Nel Oskam, directeur Goudse schouwburg gingen haar voor.

Goudse Post
Meer berichten