Damian Hoogendoorn is depressie- en jongerencoach.
Damian Hoogendoorn is depressie- en jongerencoach. Foto:Marianka Peters

Damian helpt depressieve leeftijdgenoten uit de put

Algemeen 1.103 keer gelezen

GOUDA • Hij werd gepest op school, werd thuis niet begrepen en liet zich meerdere keren vrijwillig opnemen in een ggz-instelling.

Ook al is hij pas 21 jaar, Damian Hoogendoorn heeft al een heel leven achter zich. Het werd gedomineerd door angsten, niet begrepen worden en suïcidale gedachten. Totdat hij besloot het roer radicaal in positieve zin om te gooien en in contact kwam met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Damian volgde de opleiding en helpt nu als depressie-jongerencoach veel van zijn leeftijdsgenoten. Nog nooit waren er zoveel jongeren tussen 16 en 25 jaar met psychische klachten. Dat is mede te wijten aan de lockdowns tijdens de coronaperiode.

“Veel jongeren hebben baat bij NLP. Het helpt ze bij de bewustwording van wat er onbewust in jouw hoofd is gaan zitten tot en met het verwerken hiervan”, legt Damian uit. “NLP geeft je nieuwe inzichten, handvatten en technieken. Je leert op een effectieve en efficiënte manier op jezelf te reflecteren, met jezelf te communiceren en met anderen te communiceren.

Dit zorgt voor betere en meer verbinding met jezelf en anderen. En je doelen liggen dichterbij, binnen handbereik, en je leeft je vrij. Voor velen betekent dit kracht, vrijheid en innerlijke rust.”

In een wekelijkse podcast weet Damian vele jongeren te motiveren.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie