Ruud van Es (r) wordt per 1 januari 2018 de nieuwe teamchef politie Gouda/Bodegraven-Reeuwijk.
Ruud van Es (r) wordt per 1 januari 2018 de nieuwe teamchef politie Gouda/Bodegraven-Reeuwijk.

Ruud van Es nieuwe teamchef politie

Door Marianka Peters

Gouda - Per 1 januari 2018 treedt Ruud van Es (53) in functie als teamchef politie Gouda/Bodegraven-Reeuwijk. Hij volgt hiermee Anouk Veenstra en Hans Blaauw op, die elders binnen de politie-eenheid Haaglanden worden geplaatst.

Ruud is gepokt en gemazeld binnen de politie en was de laatste zeven jaar teamchef van Leiden-Noord, Oegstgeest en Leiderdorp. "Als 17-jarig ventje ben ik in 1981 bij de politie in Leiden begonnen. Later nog 12 jaar bij diverse rechercheafdelingen gewerkt. Onder meer heb ik mogen meewerken aan de Goudse badkuipmoord en de moord op Gijs Verbree in Waarder door de ontsnapte TBS-er Jos E.", vertelt Ruud, die in zijn vrije tijd een fervent watersporter is.

Anouk Veenstra en Hans Blaauw waren de afgelopen jaren nauw betrokken bij de aanpak van de woninginbraken. Zij maakten onderdeel uit van het offensief Basta! rond de feestdagen vorig jaar december en wisten extra versterking naar Gouda te halen. Afgelopen week brachten Anouk en Hans het nieuws van hun overplaatsing zelf naar buiten. "De eenheidsleiding Den Haag heeft besloten een aantal teamchefs in de eenheid van plaats te wisselen, waaronder in Gouda. Hoewel wij beiden op termijn een volgende stap in de carrière voorzagen, is het tijdstip van de wisseling onderwerp van intensieve discussie geweest. Dit jaar is er balans gekomen in formatie en bezetting, hebben we intern geïnvesteerd in vakmanschap en hebben we met het team stappen gemaakt richting nog meer verbinding met onze partners en effectief oplossingsgericht politiewerk. Wij hebben er vertrouwen in dat dit leidt tot een nog veiliger en prettiger Bodegraven-Reeuwijk en Gouda." Hans Blaauw zal per 1 januari vertrekken en Anouk Veenstra zal na inwerken van de nieuwe TC per 1 maart vertrekken.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox