Danssensatie Riverdale op Goudasfalt

Door: redactie IndebuurtGouda

Gouda - Het is de oplettende Gouwenaar vast niet ontgaan dat twee jonge Gouwenaars, Gerben en Jos, een aantal dagen geleden er met een flinke prijs vandoor gingen. Het ging om de Graaf Florisprijs, die ze wonnen voor het bedenken en organiseren van het Riverdale dance-festival. Allemaal leuk en aardig, maar wat is dat voor festival en wanneer moet dat plaats vinden?

Jos kreeg afgelopen mei het idee, een festival in Gouda. Al snel vroeg hij Gerben, die we onder andere kennen van So What! en de Popronde, hem hierbij te helpen. "Er is zo weinig te doen in Gouda voor jongeren. Stappen kan hier amper, waardoor jongeren naar andere steden uitwijken. Niet nodig vinden wij! Er zijn natuurlijk al meerdere pogingen gedaan, om een club te openen bijvoorbeeld, dat niet gelukt is. Veel mensen denken daardoor dat het in Gouda gewoon niet mogelijk is. Maar daar zijn wij het niet mee eens. Let maar eens op!", zegt Jos. "Het Riverdale festival gaat bewijzen dat uitgaan in Gouda zeker kan! We hebben grote ambities, maar op Riverdale ligt de focus. We zetten Goudse jongeren in om ons te helpen. Het wordt een festival door jongeren voor jongeren. Ons doel is absoluut niet om hier rijk van te worden, dat kan ook helemaal niet. Daarom gaan we een crowdfundingsactie inzetten. Het idee is dat je jouw eigen ticket crowdfund, 15 euro that's it. Je mag natuurlijk meer doneren, maar dat is aan jou."

GOUDasfalt

"De locatie, GOUDasfalt, is perfect voor een dance-festival. Het is industrieel, groot en heeft heel veel mogelijkheden. We willen een echte 'festivalsfeer' gaan neerzetten met een food-area, chill-area en natuurlijk meerdere stages. Een mainstage met house- en technomuziek en een tweede stage met R&B, hiphop en urban", vertelt Jos. "Als je zo'n soort event organiseert heb je te maken met heel veel verschillende aspecten. Dat is waarom Jos en ik zo'n goede combinatie zijn. Jos is creatief, heel enthousiast en is goed in het neerzetten van een concept. Ik heb, met mijn achtergrond bij So What!, veel kennis van financiën, marketing, planning en horeca. We vullen elkaar perfect aan. Aspecten als beveiliging, productie, geluid en licht besteden we uit, maar de horeca wordt bijvoorbeeld door vrijwilligers gedaan. Je moet weten wat je zelf kunt, wat je niet kunt moet je laten doen", vertelt Gerben.

De toekenning van het Hoofdkwartier Gouda van de Graaf Florisprijs twv 10.000 euro is al een mooie opsteker voor de organisatoren, maar daarmee zijn ze er nog niet.

De crowdfundingsactie start vrijdag 1 december en loopt tot en met 31 december. De mannen hopen € 5000 op te halen. "Hoe fantastisch zou het zijn als we het festival uitverkopen door middel van crowdfunding, dat is de droom!"

Het festival vindt plaats op zaterdag 26 mei 2018 van 12:00 tot 23:00 uur.

Marianka Peters
Meer berichten
Shopbox