Op-en afritten Gouda mogelijk opgeheven

Door Marianka Peters

Gouda - De op- en afritten van Gouda op de A20 ter hoogte van het Gouwe Aquaduct worden mogelijk afgesloten en opgeheven. Dit zou één van de oplossingen kunnen zijn om de doorstroming op de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda te verbeteren. De gemeente is tegen de afsluiting en vreest voor de gevolgen voor al het autoverkeer in de stad.

Het onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu bevindt zich nog in een verkennende fase, maar tussen Moordrecht en Gouda wordt gedacht aan het opheffen van de op- en afritten Gouda nabij het Gouwe Aquaduct. Volgens het ministerie zou de nieuwe parallelstructuur, naast het Gouwe Aquaduct, hierdoor beter benut worden. "Dit vinden wij niet goed voor de bereikbaarheid van Gouda," stelde wethouder Hilde Niezen woensdagavond in de raad. "En het zou negatieve effecten kunnen hebben op het autoverkeer in de hele stad. Ook al is het nog slechts een verkenning, is het belangrijk dat het Goudse belang goed naar voren moet wordt gebracht." Volgens Niezen is Gouda Onderneemt ook tegen de afsluiting van de op- en afritten. Daar wordt vooral gevreesd voor de bereikbaarheid van de Goudse Poort. Binnenkort zal Gouda Onderneemt inspreken bij de Mirt, die het onderzoek uitvoert

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is oplossingen aan het verkennen om de doorstroming en de verkeersveiligheid op het traject A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda te verbeteren. Op 13 februari dit jaar heeft voormalig minister Schultz hiervoor het startschot gegeven. Naast de verbreding van de A20 wordt ook gekeken naar andere mogelijkheden om de bereikbaarheid te verbeteren. Rond het Gouwe Aquaduct vinden vrijwel dagelijks ernstige ongevallen plaats, met name door in- en uitvoegend verkeer. Het afsluiten van de op- en afritten Gouda zou de verkeersveiligheid ten goede komen.

Goudse Post
Meer berichten